2CELLOS u Beogradu: Spektakl koji se ne propušta

by | april 20, 2015

2 cellos 2

Bend „2CELLOS“  nastupiće 19. juna u Sava Centru. Ako je suditi po njihovim koncertima širom sveta, ovaj bi mogao biti rasprodat u rekordnom roku!

Bend je u januaru proslavio četvrtu godišnjicu od objavljivanja spota “Smooth Criminal” na Jutjubu koji ih je lansirao u zvezde. Iako su slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauer postigli su zavidan broj sledbenika zahvaljujući upravo video objavama, te je do sada njihov rad pregledalo preko 100 miliona ljudi, oni su i dalje posvećeni koncertnim nastupima.

O njima se priča i piše širom sveta. Izdali su već tri studijska albuma, a njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodate koncerte, punili su najprestižnije svetske dvorane, kao što su „Madison Square Garden“, „Paris Olympia“, „Quenn’s Diamond Jubilee“, „Emmys“ u L.A., i gostovali u najpopularnijim svetskim šou emisijama kao što su „The Tonight Show with Jay Leno“, „The Ellen DeGeneres Show“, i mnogim drugim.

Nastupali su sa mnogobrojnim svetskim muzičarima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael, a njihov talenat prepoznao je i slavni Elton John.
“Imali smo veliku podršku od Eltona koji je verovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego iko ! Snjim smo bili na turneji dve godine, imali smo prilike otvarati njegove koncerte i svirati zajedno s njim u arenama širom sveta. To je jedno neprocenjivo iskustvo i tu smo zapravo ispekli zanat“, tvrde „CELLOSi“.

Koliko su cenjeni u svetu govori i činjenica da su u Japanu dobili i – svoj dan. Naime, tamo je 20. januar proglašen „2Cellos danom“, ali to nije jedino priznanje koje su dobili. Bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ih je odlikovao Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu i odao im priznanje za njihov lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu.

Koncert „2CELLOS“ po uobičajenom repertoaru počinje izvedbama klasičnih kompozicija, a završava se dinamičnim izvođenjima rok hitova. Jedna od poslednjih njihovih reinterpretacija je i pesma „Live and Let Die“ Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni svetski pijanista Lang Lang.

2 cellos

Pucanje struna pod strastvenim gudanjem fascinantna je koreografija Luke i Stjepana koja se ne propušta, zato osigurajte svoje ulaznice na vreme i dopustite da vas, kako oni kažu “zaraze zvukom violončela“.

„Morate ih doći videti uživo, zaista je zadivljujuće! Dugo vremena nisam video ništa uzbudljivije od njihovog nastupa“, rekao je Elton John.

Karte su u prodaji na blagajni SC i Eventim prodajnim mestima. Cene karata su 1.800, 2.400, 3.000 i 3.600 dinara.

Foto: PR

Tagovi: