Cinema City predstavlja Razlike i Paralele

by | jun 28, 2015

Izložba radova studenata Akademije umetnosti Razlike i off program Paralele.

Foto:: PR

Foto:: PR

Ostalo je manje od nedelju dana do otvaranja 8. Cinema City-ja. Ovogodišnje izdanje festivala sve je bliže, a kapije festivala biće uskoro otvorene. Na 8. Cinema City internacionalnom filmskom festivalu, pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme, koji se održava od 29. juna do 5. jula u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu publiku očekuje novi filmski izraz, sveža muzička scena, mladi filmski, muzički i primenjeni stvaraoci, odnosno umetnost bez ograničenja. Pored 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija, i 7 koncerata u 7 festivalskih dana publiku očekuje i sjajan program primenjenih umetnika koji će se predstaviti na izložbi Razlike, ali i brojne druge prateće programe – Cinema City Paralele. U hladu Limanskog parka u festivalskom centru Cinema City nudi novi festivalski sadržaj u kome će se održavati druženja autora, konferencije za medije, ali i prezentacije značajnih inicijativa u domaćoj kinematografiji. Na taj način Cinema City nudi novo filmsko festivalsko iskustvo!

CINEMA CITY PREPORUČUJE

razlike 2

PROJEKAT RAZLIKE

Projekat Akademije umetnosti iz Novog Sada, izložba Razlike biće svečano otvorena 25. juna u 22.00h u Fabrici, u okviru Kineske četvrti. Izložba će trajati sve do kraja Cinema City festivala, odnosno do 5. jula 2015. godine. Tokom festivala Fabrika će biti obavezna festivalska zona za sve posetioce, ali ne samo za projekcije fenomenalnih filmova, već i za obavezan pregled fantastičnih radova studenata i profesora Akademije umetnosti.

paralele

DRUŽENJE SA AUTORIMA I MINI FILM

Novi festivalski sadržaj koji predstavlja prostor za konferencije za medije, razgovore sa autorima filmova, međusobno druženje autora i prezentacije značajnih inicijativa u domaćoj kinematografiji biće smešten u hladovini Limanskog parka u festivalskom centru. Svakog popodneva festivalski centar biće otvoren za goste festivala, studente, pa i slučajne prolaznike koji bi želeli da čuju nešto više o filmovima koje su gledali, postave pitanja u vezi istih ili pozdrave njihove autore.

pet bike

BICYCLE & PET FRIENDLY FESTIVAL
Ne zaboravite da na 8. Cinema City dođete biciklom i povesti svoje ljubimce.

Foto:: PR

Foto:: PR

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City.

Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i Nestea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ, Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.

PODSEĆAMO

Objavljena je kompletnaa satnica 8. Cinema City festivala. Proverite raspored projekcija i celokupan program na INTERAKTIVNOJ SATNICI CINEMA CITY FESTIVALA!

ulaznice

U TOKU JE PRODAJA ULAZNICA ZA 8. CINEMA CITY

Od 5. juna u prodaji su ulaznice za 8. Cinema City. Kupovinom jedne jedinstvene ulaznice i njenom zamenom za Cinema City narukvicu posetiocu svi festivalski postaju dostupni. U prodaji su tri tipa ulaznica:

Cinema City dnevna ulaznica, dnevna ulaznica po ceni od 250 RSD, Cinema City paket sedmodnevna ulaznica po ceni od 950 RSD i Cinema City SUPER sedmodnevna ulaznica po ceni od 1450 RSD koja rezerviše posebno mesto za svaku od projekcija.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji od 5. juna na svim prodajnim mestima Gigstix-a (http://gigstix.com/prodajna-mesta-gde-kupiti-ulaznice). Tokom festivala ulaznice se mogu nabaviti i na samoj lokaciji od 14h. Zamena kupljenih ulaznica za Cinema City narukvice vršiće se na lokaciji tokom trajanja festivala, od 29. juna do 5. jula. Uskoro više informacija na sajtu cinemacity.org

Tagovi: