Hor Zvončići peva damama u čast

by | 5 marta, 2015

Još jedan razlog da u nedelju, 8. marta posetite BIG jesu klinci iz čuvenog novosadskog hora „Zvončići“. U čast njihovih, ali i svih mama, baka, sestara i ostalih voljenih žena, maleni horisti održaće zanimljiv nastup u 16 časova i učiniti ovaj dan još posebnijim.

foto: PR

foto: PR

Dečji hor ,,Zvončići,, je osnovan februara 1996 god. sa zeljom da jednog dana preraste u u gradski dečji hor i bude temelj horskog pevanja.Od samog osnivanja hor vode Olga Živković i Branko Ružičin. Probe hora se održavaju u OŠ,,Đorđe Natošević,, dva puta nedeljno. Od 1996 do dana današnjeg hor Zvončići je nastupao na skoro svim manifestacijama koje je grad Novi Sad organizovao kao i na manifestaciji ,,Sestru i brata želim,, u organizaciji Izvršnog Veća Vojvodine.

Više puta učestvovali su u humanitarnim akcijama a i sami su organizovali humanitarni koncert u SNP za izgradnju nove G.A.K. u Novom Sadu. Tom prilikom gosti su im bili Ksenija Popović Mijatović,Miodrag Mandić-Manda,Nataša Bekvalac,Garavi Sokak,Teodora Bojović,Ceca Slavković..

Godine 2003. dečji hor je dobio priznanje od Festivala ,,Zlatno zvonce,, kao najpopularniji hor. Snimli su 6 CD-a i nekoliko TV spotova.

Hor,,Zvončići,, je nastupao na sledećim manifestacijama kao što su Dečija nedelja, Svetski dan Ujedinjenih nacija, Dan grada, Raspevano proleće, Zmajeve dečije igre, Humanitarni bal za decu sa Kosova, Baby Exit, Grožđebal i mnoge druge. Nastupali su i u TV emisijama RTV Vojvodine, Panonije, Kanala 9 i Novosadske televizije.

Dete iz ovog horapredstavljalo je našu zemlju na evropskom dečijem festivalu ,,Zlatni Cekin,, i osvojilo 3. mesto. Isto dete je 2008. godine predstavljalo našu zemlju na dečijoj evroviziji.

Ove godine hor “Zvončići“ proslavio je godišnjim koncertom u Studiju M 18 godina postojanja.

Tagovi: