Nastavljamo istim tempom: 3.500 posetilaca drugog dana festivala Cinema City

by | jul 1, 2015

Oko 3.500 posetilaca u drugom danu Cinema City festivala ispunilo je do poslednjeg mesta čak 5 festivalskih zona i 11 filmskih projekcija.

Foto: PR

Foto: PR

Osmi Cinema City internacionalni filmski festival otvoren je u ponedeljak, 29. juna u 20h, u prepunoj Kineskoj četvrti. Posetioci festivala uživali su u premijeri filma panama, kao i u filmovima Pasja ljubav, Potraga zaFelom i Kratka kožica, koji su reprizno prikazani juče u popodnevnim časovima. I drugog dana festivala Cinema City nastavio je punim tempom, kada je 3 500 posetilaca pogledalo čak 11 filmskih ostvarena u dupke salama SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, i prepunom Limanskom parku. Druge večeri festival nastupili su sjajni bendovi Ragman i Threesome. Danas nas očekuju filmovi Isceljenje, Ničije dete, Bjork: Biofilija uživo, horor film Vidim Vidim, Limbo i Autoportret poslušne kćeri, a veče će zaokružiti zvukovi akustične i melanholične amerikane benda Stray Dogg. U četvrtak slede Varvari, Okean, Gljive, A i ružan si, kao i Maske o slobodanu Tišmi na Planet Rock Music Stage-u, nakon čega sledi nastup beskrajno šarmantnih članova grupe Iskaz.

I u narednim danima svakog dana od 18 časova, u Quarter Indoor Cinema prikazujemo brojna ostvarenja mladih autora u selekciji Up to 10.000 Bucks. Danas pogledajte Ništa nije za džabe, Klackalica, Još jedan mesečev pejzaž, Neki drugi svet, Dobar sused i IT devojka, a u četvrtak Noćas mi srce pati, U meni, Veče uz radio (#5, Muzikalni dnevnik), Sve je više stvari koje dolaze, Poslednji čin, Đavo u gospođici Džons.

Od danas pored pet festivalskih zona: SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Amstel Open Air Cinema, Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema i Firchie Think Tank Studio, posetioci će imati priliku da od danas od 21h pogledaju reprizna izvođenja filmova i na SKCNS Brod Teatar, svake večeri do kraja festivala.

NE PROPUSTITE:
U festivalskom centru, u četvrtak 2. jula od 17h biće održan razgovor sa montažerkom Danom Bunusec.

Amstel i ove godine podržava Cinema City.
festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i Nes tea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ; Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.

Tagovi: