Posetite Ženski letnji karneval u Baču

by | avgust 15, 2013

Prvi Ženski letnji karneval, na kojem će biti predstavljeno žensko stvaralaštvo, održaće se u subotu 17. avgusta u Baču, u organizaciji Udruženja za razvoj ruralnog i eko turizma „Bač u srcu Bačke“, pod medijskim pokroviteljstvom Color Press Grupe i radija Bačka Bač.

Bac U Srcu Backe 2

Na karnevalu će biti postavljeno preko 30 štandova, a žensko stvaralaštvo biće predstavljeno u nekoliko različitih segmenata: ručni radovi, stari zanati, tradicija, folklor, umetnost, psihologija, slikarstvo, gastronomija, zdravlje i lepota, književnost za odrasle, književnost za decu, rodna ravnopravnost, preduzetništvo, ekologija, mediji, likovni konkurs, literarni konkurs. Osim toga, biraće se i princeze karnevala u tri kategorije.

Posetioci će imati priliku da prisustvuju zanimljivim tribinama, na kojima će se, između ostalog, pričati o samozapošljavanju žena u ruralnom turizmu i rodnoj ravnopravnosti, a večernji sati rezervisani su za književno veče sa Ljiljanom Habjanović Đurović, u velikoj sali KP Centra.

Karneval karakteriše i bogat kulturno-umetnički program, te radionice starih umetničkih zanata – izrada nakita, aranžmana od cveća, predmeta od papira, veza, kao i slikarska radionica, kreativno pisanje i eko art.

Generalni sponzor karnevala je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Tagovi: