Uspešne žene ‘hladne’ i ‘proračunate’?

by | jun 27, 2014

Istraživanje koje je sproveo Projekat A Lista pokazalo da se uspešne i ambiciozne žene doživljavaju kao ‘hladne’ i ‘proračunate’, dok su te osobine kod muškaraca poželjne, kao i da podela posla nije ravnopravna. Većina žena smatra da je uspeh napraviti balans između privatnog i poslovnog života, ali da privatni život, nažalost, često trpi zbog poslovnog uspeha.

Grand Aroma kafe

U organizaciji A-Liste, ženske inicijative za povezivanje, razmenu i afirmaciju, pod pokroviteljstvom Grand Arome održan je prvi forum u hotelu Metropol u Beogradu.

Inicijativa koja je nastala iz istraživanja sprovedenog u saradnji sa Fakultetom za medije i komunikacije u kom je učestvovalo nekoliko stotina žena svih profila, okupila je uspešne i poznate žene u svim oblastima srpske javnosti, od umetnosti, medija do sveta finansija i medicine, među kojima su Mirjana Karanović, Aja Jung, dr Jasmina Knežević, Maja Uzelac, Dragana Ognjenović i mnoge druge.

Zaključak panel diskusija koje su podeljene u dve grupe, jeste da žene same moraju da promene percepciju svoje uloge u društvu. Opet se pokazalo da su obrazovanje i ekonomska nezavisnost osnove za ravnopravan položaj žena i njihov veći uticaj u društvu. Nove generacije žena su svesne svoje slobode i prava na nezavisnost, iako se suočavaju sa svim problemima i izazovima savremenog društva. Za širenje uticaja i poslovnu i ličnu afirmaciju one potpuno iskorišćavaju internet i potencijal društvenih mreža.

_ALX6731

„Grand Aroma podržava projekat A-Lista jer skreće pažnju na položaj žena u Srbiji, što je od velikog značaja za celo društvo koje bez afirmacije ličnih prava i sloboda, bez borbe protiv bilo kakvih vidova diskriminacije, ne može da napreduje i razvija se“, izjavila je Marija Gičić, senior brend menadžerka Grand Aroma kafe.

_ALX6988

Tagovi: