#ProFemina 2015: Tihana Harapin Zalepugin, učesnica panela „Moje telo vs savršeno telo“

by | mart 21, 2015

Na panelu „Moje telo vs savršeno telo” učestvovaće gošća iz Zagreba, Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica modne agencije Talia, koja dugi niz godina uspešno posluje. 

tihana harapin zalepugin veb

U hotelu “Metropol”, od 9. marta pričaćemo o temama koje nam je doneo XXI vek, ali i onima s kojima se oduvek suočavamo. Svi ti razgovori, polemike i traženje odgovora na pitanja, dešavaće se u okviru treće, regionalne konferencije “ProFemina”, koju organizuje magazin “Lepota i zdravlje”.

Budući da se nećemo baviti samo vizuelnom lepotom, već njenim mnogo potpunijim poimanjem, zanimalo nas je da li i među devojkama, koje šetaju modnim pistama širom sveta i poziraju najpoznatijih fotografima, postoje one kojima manjka samopouzdanja.

Na panelu „Moje telo vs savršeno telo” učestvovaće gošća iz Zagreba, Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica modne agencije Talia, koja dugi niz godina uspešno posluje.

“Verovali ili ne, ali devojke koje imaju veliki potencijal često su nesigurne, te im je potrebna stalna potvrda sopstvenog izgleda i mogućnosti, kao i podrška. Ne može se sa sigurnošću reći da li su u pitanju prevelika očekivanja ili sporo razvijanje karijere, ali nisu jednostavne za komunikaciju. Naravno, ponekad su sumnjičave u pogledu svog izgleda zato što teže savršenstvu koje, zapravo, nije potrebno” – rekla nam je Tihana Harapin Zalepugin, a ovako je prokomentarisala činjenicu da su poslednjih godinu-dve, sve zaposleniji XL modeli, dakle devojke koje nisu manekenske građe: “Istina je da plus size modeli imaju sve više angažmana, ali nikako više od klasičnih modela, čija dominacija ne može biti ugrožena. Modeling je posao koji ima svoje standarde i ne verujem da će se oni drastično menjati. Iskreno, to i ne želim.”
Jedno od pitanja, koje se često čuje van modnih krugova, jeste – kako je neka devojka postala top model, a nije lepa. Naša sagovornica se, čak, pomalo ljuti kada se za menekenke upotrebljava izraz – lepa. „Model prvenstveno mora da bude zanimljiv, drugačiji, da ima energiju koja privlači, a ne da na pistu izlazi kao da na sebi ima broj, po kojem će se za nju glasati. Moda je vrlo demokratična i prihvata otklone od standardnih okvira lepote.“

Program konferencije i informacije o prijavama možete da pogledate OVDE

Tagovi: