#ProFemina2015: Josipa Pavičić, hrvatska voditeljka koja se podvrgla dvostrukoj masektomiji govori o svom iskustvu!

by | mart 20, 2015

Hrvatska voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić Berardini podvrgla se pre nešto više od mesec dana dvostrukoj mastektomiji. Josipa se na taj potez odlučila nakon borbe s karcinomom dojke.
Josipa-Pavicic
Nakon što je pobedila bolest, podvrgla se genetskom testu u Italiji, a on je pokazao da postoji visok rizik od ponovnog oboljenja od opake bolesti. Josipa se nakon toga odlučila na operaciju u Zagrebu, gde ju je operisao tim na čelu s dr Andrejem Rotom. Iako živi u Italiji, Josipa je odlučila da se operiše u Hrvatskoj. Nakon svega, kaže Josipa, veruje u dobro: „Verujem u dobro. Dobro priželjkujem i dobrom se nadam. Dobro očekujem i dobro svima želim! Osećam se piscem u duši, tako najbolje umem da pokažem sve svoje emocije, sve što mislim, osećam, sve ono što doživljavam i što sanjam. Trenutno pišem knjigu, svoju priču o karcinomu i ličnoj pobedi. Biće to moja četvrta knjiga, no različita od prve tri koje su bile chic-lit štivo. Počela sam je pisati u bolnici dva dana nakon prve operacije, a u njoj nema nimalo trivijalnosti, a ni mašte. Potpuno je stvarna!“ – otkrila je Josipa za hrvatske medije.

Josipa će govoriti o svom iskustvu na konferenciji #ProFemina2015 koja se 9. aprila održava u beogradskom hotelu Metropol Palace.

Program konferencije i informacije o prijavama možete da pogledate OVDE:

 

Tagovi: