Žan Pol Gotje otvorio 18. smotru mode u Kotoru

by | jul 26, 2015
Priredila: Jovana Jovović

Priredila: Jovana Jovović

Sinoć je revijom Žan Pol Gotjea otvorena 18. internacionalna smotra mode u Kotoru.

Smotra se održava u organizaciji beogradske modne agencije “Fabrika“ i opštine Kotor na trgu ispred Katedrale Svetog Tripuna.

Direktorka modne agencije “Fabrika“, Vesna Mandić, u uvodnoj reči se zahvalila svim prijateljima koji su omogućili punoletstvo smotri mode u Kotoru, a povodom dolaska modnog maga u Crnu Goru rekla je da on možda nije najveći, ali je među najvećim dizajnerima i da je to svima jedan sjajan poklon. “On ne kreira već stvara modu“, izjavila je ovom prilikom.

5

 

Francuski kreator se crnogorskoj publici predstavio modelima iz letnje kolekcije visoke mode. Skoro pedeset manekenki i manekena prošetalo je pistom i zadivilo prisutne sudeći po aplauzu koji je usledio kada nam se na kraju poklonio.

1

Nakon revije, održana je konferencija za novinare u hotelu “Vardar“. Veoma šarmantan i pozitivan Žan Pol Gotje rado je odgovarao na pitanja novinara. Nije krio svoje oduševljenje ovom zemljom, Kotorom i katedralom ispred koje je revija održana. Za njega moda nije umetnost već lepa profesija, i kad stvara komade odeće to radi za sve žene sveta. Na pitanje koliko koštaju njegove kreacije i koja je najskuplja jer je to ipak nešto što zanima naše čitateljke, nije konkretno odgovorio. Rekao je da jesu skupe jer je ipak to haute coutur. O tome da možda u Kotoru ili nekom drugom crnogorskom gradu otvori butik, još nema planova.

6

Večeras će oni koji se nalaze u Kotoru imati priliku da prisustvuju reviji italijanskog dizajnera Antonija Grimaldija i crnogorske kreatorke Anastazije Miranović.

7

4

3

2

 

Tagovi: