Završena konferencija #NovaEnergija: Ekonomija znanja – najbrži put ka preporodu regiona

by | maj 4, 2015

IMG_7852

Konferencija „Nova Energija“ održana je na Kopaoniku od 29.04. do 3.05.2015. Organizatori konferencije bili su Color Press Grupa i Zoran Torbica.

Nova energija“ je okupila preko 100 predavača i panelista uz 900 prijavljenih učesnika, a održana je u MK Mountain Resortu.

_MG_0414

U toku tri dana, koliko su trajala predavanja, u dve sale, učesnici su zajedno sa predavačima diskutovali i pokrenuli mnoga pitanja vezana za digitalno doba u kojem živimo. Na konferenciji se govorilo o startup-u, 4G mreži, klasterima, digitalnim komunikacijama, telekomunikacionim mrežama i programiranju. Online hrana i piće, upotreba novih medija u sportu i elektoronska uprava takođe su bile jedne od tema o kojima se diskutovalo. Učesnici su na konkretnim primerima dobili odgovore na pitanja da li se može živeti od bloga, kako napisati dobar projekat za EU fondove, da li je moguća e-revolucija i šta nam je dobro, a šta loše doneo internet i društvene mreže.

IMG_7881

Konferenciju su kao učesnici, panelisti i gosti podržali mnogi stručnjaci, organizacije, javne ustanove, fondacije, instistucije i javne ličnosti. Ambasador Izraela u Srbiji, Josif Levi,otvorio je zvanično konferenciju, a pored njega osim predavača iz Srbije, gosti predavači bilu su iz Estonije, Švedske i celog regiona. Neki od njih su: Igor Arih, Veselin Jevrosimović, Anela Kiratis, Filip Vukša, Istok Pavlović, Kristina Radenković, Marijana Mićić, Lazar Džamić, Ivan Stanković, Vladimir Pandurov, Ekrem Dupanović, Gordana Čomić, Marin Šimurina, Branimir Brkljač, Ivan Lalić, Slobodan Georgiev i mnogi drugi…

_MG_0059

Generalni pokrovitelj konferencije bila je Coca Cola, a partneri konferencije su kompanije VIP Mobajl, MTS, Regitar nacionalnog internet domena Srbije, Imlek, Don Café i Schneider Electric. Zvanično vozilo konferencije je bilo “Opel” ,a zvanično pivo – “Vajfert”.

IMG_2247

Svi detalje konferencije osim na sajtu www.novaenergija.rs mogu se pogledati i u formi izveštavanja iz minuta u minut na sajtu www.svet.rs.

Kako je izgledao jedan dan na konferenciji #NovaEnergija, u 90 sekundi, pogledajte u videu Luke Rusovca

IMG_7754

IMG_7731

IMG_0521-670x804

IMG_9153

_MG_0803

Tagovi: