Categories Promo

Da li ste znali da zagrljaj ima snažan uticaj na smanjenje stresa?

Često je bio predmet naučnih istraživanja, koja su pokazala da je njegova uloga nezamenljiva kod smanjenja stresa, kao i da je od presudne važnosti za emocionalno zdravlje. Zagrljaj gradi poverenje i osećaj sigurnosti, i povećava nivo hormona serotonina, koji je zaslužan za osećaj sreće. O njegovoj važnosti govori i Međunarodni dan zagrljaja, koji se obeležava 21. januara, kako bi podstakao ljude da izražavaju svoje emocije.

Rezultati Instituta za istraživanje dodira u Majamiju pokazuju da dodir ne smanjuje samo nivo kortizola, hormona stresa, već popravlja i fizičko zdravlje podstičući proizvodnju belih krvnih zrnaca. Dokazano je da deca koju roditelji stalno grle, ređe imaju infekcije i viruse, kao i probleme sa astmom, nesanicom, dermatitisom, kardiovaskularnim bolestima i mnogim hroničnim bolestima. Istraživanje je dokazalo da je uticaj ovog toplog ljudskog kontakta od velikog značaja, kako za psihičko, tako i za fizičko zdravlje.
Zagrljaji čine život lepšim i kvalitetnijim, baš kao i magnezijum, a spoj zagrljaja i svakodnevnog unosa ovog dragocenog minerala je još delotvorniji. Stručnjak Centra za obrazovanje i istraživanje magnezijuma Andrea Rosanoff, poručuje da bez dovoljno magnezijuma, može doći do preosetljivosti i nervoze čak i kada ne postoji direktna izloženost stresu. Osećanje nervoze i razdražljivosti mogu biti znaci da je organizmu potreban magnezijum.

Zbog toga je važno da pravilnom ishranom osiguramo svakodnevni unos od 375 mg magnezijuma u svom prirodnom obliku. Magnezijum u ovakvom obliku je potpuno rastvorljiv i lako i brzo dospeva do ćelija u organizmu. Sve više se govori o značaju vode koja sadrži magnezijum. Dnevnim unosom 1L prirodne mineralne Mg Mivela vode obezbeđujemo preporučenu dnevnu dozu ovog minerala, koji je neophodan za vitalne telesne funkcije i istovremeno hidriramo organizam.

Zagrljaji su izuzetno zdravi i preporučljivo je primenjivati ih u neograničenoj količini. I zato, učinite nešto dobro za svoje zdravlje svakoga dana, grlite drage osobe i obezbedite vašem organizmu dovoljnu količinu magnezijuma.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA