Svinjski vrat u saftu od piva

by | avgust 8, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 50 min.

Potrebno je:  

  • 4 veće šnicle od svinjskog vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 2,5 dl piva
  • 1 kašika gustina
  • 300 g testenine po želji
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 dl juneće supe
  • 1 kašika senfa
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:  

1. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja sa obe strane. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

2. Crni luk iseći na kockice te propržiti na masnoći od mesa.

3. Šnicle vratiti, zaliti pivom i junećom supom, dodati soja sos, senf i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.

4. Dinstano meso izvaditi, a saft procediti i vratiti u šerpu. Dodati u njega razmućen gustin sa malo vode i kuvati dok se ne zgusne.

5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim je procediti od suvišne tečnosti.

6. Meso preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz testeninu.

Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti juneću supu iz kocke.

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: