Categories Stil života

Zašto morate dobro upoznati sebe?

 Dva osnovna koraka na putu ka srećnom i ispunjenom životu su vera u sebe i spremnost  da sledimo svoje snove, ali da bismo mogli uspešno da ih sledimo prvo moramo dobro upoznati sebe! A kada sebe  dobro upoznamo, ne postoji ništa lakše od prilagođavanja osnovnim pravilima srećnog života.

Jedina osoba koja može i sme uticati na tok vašeg života ste vi sami! Svaki savet koji dolazi sa strane, bio on dobronameran ili ne, dobro je poslušati i o njemu porazmisliti, ali on nikako ne sme uticati na vašu životnu odluku! Zato je veoma važno da sebe spoznamo u potpunosti, jer ćemo jedino tako uspeti da se fokusiramo na svaki  deo naše ličnosti, posvetimo se radu na njemu, i napravimo od sebe osobu koja je spremna da život uzme u svoje ruke.

Upoznati sebe kroz svoje želje

Da biste svoj život pretvorili u svojevrsnu avanturu potrebno je da preispitate svoja htenja. Ne treba živeti život isplanirano, već u trenutku, ali da bi svaki naš trenutak imao smisla, moramo imati neku viziju sebe kojoj ćemo svakodnevno težiti! Viziju sebe izgradićemo tako što ćemo bilo na papiru ili u glavi izlistati naše želje, prilagoditi ih našim mogućnostima, spojiti to u jednu želju, koju sami moramo ostvariti i tome ćemo svakodnevno težiti!

Sebi ste najbolji savetnik i kritičar

Put ka već oformljenoj viziji sebe i svog života nije ni malo jednostavan, na njemu se nalaze brojni usponi,  ali i  padovi koji se moraju prevazići. Da biste posle pada ustali i nastavili dalje neophodno je da budete motivisani. Motivacija ne može doći sama i verovatno će većina bliskih ljudi iz vašeg okruženja pokušati da vam pomogne, ali najbolju pomoć možete pružiti sami sebi. Ukoliko dobro poznajete sebe bićete svoj najoštriji kritičar, jer je svaki čovek sa sobom najiskreniji. Sa druge strane, kritika koju uputimo sebi uvek je konstruktivna, lakše ju je poslušati i prihvatiti. Razgovor sa sobom najbolja je motivacija koju možete dobiti, jer samo vi znate razloge zbog kojih ste na taj put krenuli i zašto ne smete odustati!

Pročitajte i…LAVA: Koja je tvoja bajka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA