Kako da ubrzate jutarnje spremanje za posao

by | jul 27, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Topshop lansirao prvu kolekciju od recikliranog materijala

Nakon što je početkom meseca objavio limitiranu kolekciju koja se zasniva na modelima iz prethodnih sezona a još uvek ih dame rado nose, Topshop je još jednom obradovao svoje fanove. Ovog puta britanski brend se pridružio brendu H&M u razvijanju eko svesti kod kupaca i lansirao kolekciju pod nazivom Topshop Reclaim, a rezultat je saradnje sa kompanijom „Reclaim to Wear“ koja je pionir u eko modi.

Foto: PR

Foto: PR

U izradi nove kolekcije korišćen je u potpunosti reciklirani materijal poput starog pamuka, teksasa i žerseja, koji je bio na lageru modne kuće od kojih su nastali sasvim novi, nosivi komadi. “Inspirisani smo da od tekstilnog otpada napravimo raznovrsne komade koji će zadovoljiti naše kupce”, istakla je Trish Clarke, direktorka tehničke službe u Topshopu.

Foto: PR

Foto: PR

Topshop Reclaim sadrži 20 modela među kojima posebnu pažnju privlače cvetni kombinezon, haljina sa kopčanjem u stilu 70-ih godina, svilene košulje i bluze, kao i bermude koje su must-have komad ove sezone.

Komadi se nalaze u prodaji od 16. jula i to po veoma povoljnim cenama, od 12 do 65 funti.

Kakav mejkap će biti IN predstojeće jeseni, kao i savete kako da ubrzate jutarnje spremanje za posao pročitajte na sledećim stranama…

Foto: PR

Foto: PR

Yves Saint Laurent donosi metalni sjaj u jesenjem mejkapu

Iako leto još uvek traje, poznate modne kuće uveliko pripremaju beauty kolekcije za jesen 2015. Jedna od prvih među njima je Yves Saint Laurent koja je ove nedelje predstavila jesenju kolekciju pod nazivom Pretty Metal. Nakon razigranih i toplih nijansi inspirisanih Marokom, Lloyd Simmonds, make up artist i umetnički direktor Yves Saint Laurent Beauty, izabrao je nešto teži stil igrajući se kontrastom mat crne i svetlucavim sjajem zlatne nijanse.

Foto: PR

Foto: PR

Akcenat čitave kolekcije je na noktima. Više od jednostavnog manikira Yves Saint Laurent za narednu sezonu nudi prave modne dodatke u vidu dve vrste nalepnica za nokte – Grunge Sequins sa zlatnim Yves Saint Laurent logoom i Crystal Studs ukrašene cirkonima.

Foto: PR

Foto: PR

Za eye-catching efekat u rock’n’roll stilu tu je The Couture Palette Collector Metal Clash koja obuhvata pet nijansi: zlatnu, rubin-crvenu, boju jorgovana, bordo i čokoladno-smeđu, dok finalni look možete postići eyeliner-olovkom 3-in-1 Couture Kajal u crnoj, kobalt plavoj, petrolej i smaragdno zelenoj boji.

Što se tiče usana za predstojeću sezonu izbor je na vama. Yves Saint Laurent nudi ruževe za svačiji ukus – od svetle koralne Rose in Sound, preko jarko roze Fuchsia in Grunge pa do bordo Rouge in Rock.

Jesenja Pretty Metal kolekcija naći će se u prodaji od 26. avgusta.

Foto: PR

Foto: PR

Kako ubrzati jutarnje spremanje za posao

Jutra u toku radne nedelje su najgora, zar ne? Bez obzira na to u koliko sati zvoni alarm i koliko sati sna smo imale prethodne noći, čini se da nikada ne stižemo na vreme. Ovaj osećaj izraženiji je tokom letnjih meseci kada zbog brojnih dešavanja u gradu ostajemo budne do kasno u noć, ili nam vrele noći i visoke temperature ne pružaju kvalitetan san. Ako se pitate kako da u takvoj žurbi uspete da krenete na posao sa sređenom kosom, istim sandalama ili pak pravilno zakopčanom košuljom, pročitajte u nastavku savete pomoću kojih ćete vreme jutarnjih rituala smanjiti na pola.

1. Pojednostavite garderobu
Želite više sna ujutru? Onda je pravo vreme da proverite svoj garderober i iz njega izbacite sve stvari koje već godinama ne nosite i koje vam smetaju tokom jutarnjeg oblačenja. Takođe, vremenom, izgradite svoj poslovni stil imajući uvek proverene kombinacije za određene događaje – odgovarajuće odelo ili košulju i sako ako je “dan za poslovni sastanak” ili malu crnu haljinu jednostavnog kroja koju ćete osvežiti nakitom ili ešarpom ako je za taj dan planiran poslovni ručak.

Foto: PR

Foto: PR

2. Organizujte svoj beauty deo u stanu
Traženje četke za rumenilo ili odgovarajuće nijanse karmina u ponedeljak ujutru je prava noćna mora. Prvi korak za brže jutarnje šminkanje je dobro organizovana polica ili deo ormana na kojem držite svoj make up. Ako i pored toga nemate dovoljno vremena za full make up onda istaknite najlepši deo lica – BB krema umesto podloge i pudera, malo maskare i sjaja jer se brže nanosi od karmina i ne zahteva toliku preciznost dovoljni su za “wow!” efekat.

Foto: PR

Foto: PR

3. Pronađite savršenu torbu za svaku priliku
Sigurna sam da se svakoj od nas bar jednom dogodilo da tek u toku dana vidimo da su potrebna dokumenta ostala u drugoj torbi. Da ne biste dolazile u takvu situaciju rešenje je da pronađete jednu torbu, dovoljno veliku za poslovni look ali i modernu koja će odgovarati vašem stilu. Najbolji izbor jesu tote torbe u nekoj neutralnoj nijansi.

Foto: Calvin Klein

Foto: Calvin Klein

4. Sredite kosu pre spavanja
Zaboravite na pranje i feniranje kose ujutru, pre posla kada ste jedva oči otvorile. Bolje je da kosu operete pre spavanja, prosušite fenom i uvijete u pletenicu a ujutru ćete dobiti prelepu talasastu frizuru. Ako ipak, niste ni uveče stigle da sredite kosu, spas za to je šampon za suvo pranje kose ili napravite ležernu punđu a samo šiške operite i nanovo isfenirajte. Sa ovakvom frizurom, koja je idealna za poslovni look, niko neće primetiti da je vašoj kosi potreban odlazak u frizerski salon.

Tagovi: