Karirane košulje i džins: Jesen u stilu devedesetih

by | avgust 31, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Mango nas ove jeseni vodi u ’90. i grunge stil
Nakon Zare, H&M, New Yorkera i Mango je predstavio svoju kolekciju za jesen.

Foto: PR

Foto: PR

Dok su se ostali high street brendovi zadržali na boho trendu sedamdesetih, popularni španski brend je prešao dve decenije i doveo nas u rane devedesete. Na vreme Nirvane, Kurta Cobaina, Pearl Jama, pirsinga i pojavu grunge stila u modi podsetila nas je nova Mangova kolekcija koji i nosi naziv 90’s Grunge.

Nastavak teksta potražite na sledećim stranama

Foto: PR

Foto: PR

Buntovno, mladalački, kako i odgovara ovom trendu, kolekcija sadrži više vrsta kariranih košulja koje su must have komad grunge stila. Ovog puta dolaze u mekšim tonovima spojene sa majicama ili vezane oko struka, zatim oversized džemperi, jakne i košulje u military nijansama, cvetne haljine i nezaobilazni teksas šortsevi i farmerice sa tregerima. Za potpuni grunge trend komade iz nove Mangove kolekcije kombinujte sa čuvenim martinkama ili ravnim čizmama do članka, a za finiš stajlinga dodajte bandana maramu vezanu oko vrata u rokerskom stilu.

Foto: PR

Foto: PR

Ove jeseni nosite cropped farmerice
On nikada ne izlazi iz mode! Bilo da je u pitanju skinny, boyfriend ili sa tregerima, džins je zahvaljujući neverovatnoj moći transformacije i mogućnosti svestrane primene svake sezone na modnom meniju. A ove godine sve se vrti oko povratka u prošlost. Nakon zvoncara i šortseva sa visokim strukom u prolećnim kolekcijama, za jesen nam stiže džins sa kraćim nogavicama. Iako su ovaj stil lansirale Twiggy i Jean Seberg, ikone šezdesetih godina, zahvaljujući Isabel Marant on se vraća na modnu scenu.

Foto: PR

Foto: PR

Cropped farmerice, kako ih popularno nazivaju, omogućavaju vam da istaknete u prvi plan negovanu kožu i stopala, a samim tim i zanimljiv par cipela. Dodatni plus – veliki broj mogućnosti i razlličitih modela koji će zadovoljiti izbor i najprobirljivijih dama.
Ako želite da istaknete vitke noge, birajte kraće skinny farmerice koje uz visoke potpetice mogu izgledati zaista odlično i elegantno, dok će uz baletanke podsetiti na kapri pantalone i stil Audrey Hepburn. Ako negujete kežual stil, pravi izbor jeste boyfriend model, sinonim za modernu udobnost i ležernost, koje u zavisnosti od raspoloženja i prilike lako možete kombinovati uz patike i bluzu ili uz sako i elegantne sandale. Za potpuni boho izgled uz prozirne košulje i statement minđuše dodajte kraću verziju zvoncara, ili jednostavno, svoje stare, izbledele farmerice podvijte do članka, obujte kratke čizmice i spremne ste da prošetate glavni jesenji trend.

Ostale moje blogove pročitajte OVDE.

Tagovi: