Ovo su glavni trendovi ove jeseni

by | oktobar 5, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Jesen je pred nama. Iako mnoge od nas to poriču i ne žele da prihvate dolazak hladnijih meseci, vreme je da se suočite sa realnošću. Ostavite letnje krpice na fotografijama s mora, obrišite prašinu sa svojih omiljenih čizmica, izvucite oversized džemper iz zavučenog dela plakara gde ste ga smestile sa dolaskom prvih sunčevih zraka, i sa osmehom prihvatite jesenje trendove. Sudeći po revijama sa Nedelja mode, kreatori nam obećavaju razigranu sezonu prepunu viktorijanske čipke, boho karnera, jarkih boja, kao i nezaobilaznog povratka u prošlost sa vintage i hipi komadima.
Bez obzira kakav trend izabrale jedno je sigurno ova jesen neće biti monotona i jednostavna.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

1. Viktorijanska era
Jedan od dominatnih trendova za jesen/zimu vraća nas u Englesku 18. veka. Puno čipke, karnera i, naravno, visoki okovratnik koji ističe nežan vrat pretvoriće vas u pravu damu sa stilom. I dok su Giambattista Valli, Rodarte, Alberta Ferretti i Sonia Rykiel predstavili nežne modele haljina i bluza, Junya Watanabe iGiles predlažu ekstravagantnije komade, dok Alexander McQueen izazovne haljine u viktorijanskom stilu.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranicama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

2. Pačvork komadi
Ako ste u potrazi za komadom koji će vaše stare odevne kombinacije pretvoriti u nešto novo i sveže, onda je pačvork stvoren za vas. Moglo bi se reći da su komadi u pačvork stilu idealni za svaku priliku, a izbor je veliki – od mantila i kaputa sa Etro i Tom Ford revija, preko haljina i suknji koje nam nude Chloé, Salvatore Ferragamo, 3.1 Phillip Lim pa sve do pačvork jeansa koji smo mogle videti na Marc by Marc Jacobs reviji.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

3. Velur koža u boji
Veleli smo je i tokom prolećnih dana, a na jesen stižu novi krojevi i nove nijanse. Velur koža je, pored mantila, asocija za jesen a možemo je videti u različitim modelima u toplim zemljanim tonovima koje su uvrstili Balmain iGucci, intenzivnijim tamnijim kao kod Burberry Prorsum, Philosophy di Lorenzo Serafini, Anne Sui i jarkim koje su dostupne u Preen by Thornton Bregazzi iLoewe kolekcijama.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

4. Monohromatski look
Jedna boja od glave do peta – ove jeseni je dozvoljeno. Monohromatski look koji smo videle na revijama Versace, DKNY, Hermès, Giorgio Armani, Christopher Kane nikada nije bio primamljiviji, a da ovakav stajling ne bi bio monoton kombinujte komade iste boje ali različitih materijala.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

5. Nežno poput somota
Pored čipke, somot važi za jedan od najluksuznijih materijala koji i obični outfit pretvara u glamurozno izdanje. Zbog sofisticiranosti a istovremeno i udobnosti somot se vratio na modnu scenu ove sezone. Chloé je predstavila haljine od somota, Giorgio Armani i Topshop Unique predlažu pantalone, dok Alexander Wang somot vidi kao idealan materijal za kaput.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

6. Vesele sedamdesete
Da, retro trend je ušao u drugu sezonu i slobodno možemo reći da je 2015. godina njegove vladavine u modi. Cvetne pantalone, ležerne bluze, nezaobilazne zvoncare, jakne sa resama, plisirane suknje kao i vezeni prsluci sa geometrijskim šarama dobili su svoje jesenje izdanje. Pustite neka vas Lanvin, Valentino, Elie Saab, Zimmermann i mnoge druge kolekcije odvedu u doba kultnog “Briljantina” i čuvene diskoteke Studio 54.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: