Podarite svojim stopalima nešto novo

by | avgust 17, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Ako želite da u preostalim danima leta svojim stopalima podarite nešto sasvim drugačije, onda je pravo vreme da izaberete tzv. mule papuče. Naziv potiče od francuske reči i predstavlja spoj sandala sa potpeticom i holandskih klompi. Iako su nastale još u 16. veku, tek 50-ih godina prošlog veka, zahvaljujući Merilin Monro, doživele su svetsku modnu slavu i uspele da izbrišu lošu reputaciju, jer su se do tada vezivale isključivo za devojke lakog morala.

mule papuce

Ove sezone mnogi dizajneri uvrstili su u svoje nove kolekcije mule papuče dajući im sasvim novi sjaj. Retro modele predstavili su Oscar de la Renta, Miu Miu i Chloé, visoku eleganciju možemo pronaći u kolekcijama Jimmy Choo, Nicholas Kirkwood i Giuseppe Zanotti, dok neobični dizajn i veseli print karakterišu Christian Louboutin, Tory Burch i Proenza Schouler komade.
Iako ih mnoge mlade dame smatraju ružnom obućom, ove papuče su idealne za dane kada ne želite da vas sandale stežu jer se lako navlače; uz kilote i teksas suknje A-kroja imaćete trendi outfit za šetnju gradom, dok model sa zatvorenim prstima možete nositi i na poslu.

mule poznati

Ako i dalje niste sigurne da je ovo prava obuća za vas pogledajte kako zvezde poput Rijane, Olivije Palermo, Gvinet Paltrou, Sijene Miler, Dženifer Lorens uveliko nose svoj omiljeni mule par.

Tagovi: