Kako pravilno odabrati jesenji make up?

by | septembar 4, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Sa početkom jeseni dolaze nam neki stari trendovi u novom ruhu. Dašak 70-e na tronu, sa primesama 90-ih, bar što se šminkanja usana tiče. Na pistama smo mogli da vidimo sijaset različitih look-ova, koje možemo primenjivati u različitim situacijama. Od prirodnih, svežih, sve do smelih, artističkih.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Što se dnevne šminke tiče, pratićemo linije lica, svodeći broj korištenih proizvoda na minimum. Bez težine, bez grubih kontura… Minimalno korišćenje šminke zahteva čisto lice, bez nepravilnosti. Stoga, poseta kozmetičara nakon sunčanih dana je više nego preporučljiva.

Neizostavni „smokey eyes“, nešto blaži od uobičajenog. Koriste se blaži braon ili sivi tonovi, sa tankom linijom ajlajnera koji je poželjno rasenčiti, stopiti sa senkom. No, u neskladu s tim, možemo i eksperimentisati sa srebrnom i plavom.

Kada je reč o usnama, sve nijanse vanvremenske crvene su dobrodošle. Boje vina, bordo, trule višnje, za smelije boje bobičastog voća, do crne, u gotičkom stilu. Dame koje ne žele da ističu usne neka se odluče za nude nijanse koje su i ove jeseni popularne.

Kao što vidimo, jesenji trendovi nam nude šarolikost i mogućnost izbora. Samim tim, odaberite šta vam pristaje i pri tom ostanite svoji, jedinstveni.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: