L&Z šminkerka savetuje: Idealan makeup za plavuše

by | avgust 14, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Svakodnevna šminka treba da bude lagana i prirodna. Roze i krem nijanse i prirodni tonovi na usnama gotovo je sve što vam je potrebno. Kako biste najbolje naglasile svoju prirodnu lepotu koristite blaže tonove.

 

Plavuše koje imaju platinastu nijansu kose treba da se drže hladnijih tonova. Zelena, braon ili siva odličan su izbor dok se treba držati dalje od bakarnih i bronzanih tonova. Za usne odgovara gotovo bilo koja nijansa roze, dok treba izbegavati crvene ruževe sa plavim podtonom kao i sve one koji naginju ka narandžastim nijansama.

Plavuše sa kosom u nijansama meda i karamele i zlatnim tonovima kože treba da nose crveni ruž u boji višnje ili zlatne nijanse. One pak svetlijeg tena, s kosom u nijansama meda mogu nositi bilo koju boju na usnama, mada narandžaste i crvene sa plavim podtonom mogu izgledati bolje od karmin crvene.

Devojke čija kosa vuče na zlatne ili crvenkaste tonove mogu se igrati nežnim ljubičastim tonovima kada su oči u pitanju i tonovima kajsije kada se radi o usnama.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Obratite pažnju na vašu boju očiju

Ukoliko se fokusirate na to da vaše senke za oči uklopite i sa vašom bojom očiju dobićete neverovatne rezultate. Devojkama sa plavim očima najviše odgovaraju senke hladnih tonova poput srebrne, sive ili metalik plave. Plavušama koje imaju smeđe oči najviše odgovaraju braon, smeđe i nijanse šljive.

I da sumiramo. Generalno pravilo za plavuše jeste da se ne koriste previše tamni tonovi, kako na licu, tako i na očima. Bolje je odlučiti se za prirodan izgled. Obrve treba da budu za nijansu tamnije od prirodnih kako bi definisale lice.

Tagovi: