Isprobajte jednostavne vežbe za sreću

by | novembar 29, 2013

Ukoliko imate običaj da se prejedete svaki put kada se osećate loše, a onda vas obuzme još veći očaj i bes (kada se odeća zategne), krajnje je vreme da fizička aktivnost postane vaš novi metod utehe.

vezbe za srecu

Konzumiranje prekomernih količina hrane uzrokuje nagle promene raspoloženja i, još gore, gojaznost. S druge strane, fizička aktivnost pomaže u održavanju vitke linije i pozitivno deluje na raspoloženje. Dakle, budite srećni i zategnite mišiće ovim super vežbama.

Zimsko vreme vas deprimira
Rešenje: Šetnja žustrim korakom

Slasni zalogaji krempite možda izgledaju kao brzo rešenje, ali kad-tad ćete platiti to zadovoljstvo proširenjem struka. Zato, umesto da neodoljivim poslasticama ublažavate loše raspoloženje i brige, izađite u šetnju, i to brzim korakom. Brzo ćete osetiti da se vaše raspoloženje radikalno poboljšava. A ako šetnju budete primenjivali kao redovan „lek“, vidno ćete zategnuti mišiće nogu i zadnjice.

Posvađali ste se sa partnerom
Rešenje: Kik-boks

Nakon neugodne rasprave, povećava se nivo adrenalina a mišići postaju napeti. Zato nije ni čudno što imate utisak da biste mogli da prebijete svog dragog. E, u takvom psihofizičkom stanju najbolje je da se istutnjite na „partiji“ kik-boksa. Kombinacija udaraca i brzih, naglih pokreta nateraće vas da se dobro preznojite, oslobodite tenzije i frustracije, a vaš organizam proizvodiće endorfin koji poboljšavaju raspoloženje.

Lečite slomljeno srce
Rešenje: Kondicioni trening

Ostavite čokoladu i CD sa tugaljivom muzikom sa strane i spremite se za žestoku akciju. Kondicioni trening, u trajanju od jednog sata, savršen je oblik skretanje pažnje sa crnih misli i plakanja nad sopstvenom sudbinom. Svaka vežba izvodi se veoma brzo, uz maksimum snage. Takođe, činjenica da se ne prave pauze između vežbi, kao i da je potrebna potpuna koncentracija za izvođenje pokreta, ovaj program čini prilično intenzivnim. Naravno, oblikovano telo i priliv energije pomoći će vam da povratite samopouzdanje – da prebrodite krizu i ponovo počnete da izlazite sa muškarcima.

Naglašena emotivnost
Rešenje: Joga

Umerene vežbe joge, koje ne zahtevaju naročit angažman mišićne snage, pomoći će vam da se izborite sa neraspoloženjem i umiriće vaš um i telo. Izaberite asane koje ne zahtevaju naročite „akrobatske“ sposobnosti već opuštaju telo i regulišu i produbljuju disanje – to će vam doneti osećaj unutrašnjeg mira.

Nervira vas šef
Rešenje: Plivanje

Loš dan na radnom mestu? Nakon posla idite pravo na plivanje. Plivanje je, čak i kada je najumerenijeg intenziteta i samo pola sata, odličan oblik kardiovaskularne aktivnosti. Ono oslobađa od tenzije, kako fizičke tako i psihičke. A vreme koje ćete provesti sami u bazenu, pročistiće vaše misli i pomoći vam da realno sagledate probleme i pronađete adekvatno rešenje.

Autor: Life Content

Tagovi: