Izbegnite greške u ishrani u kasnim satima

by | decembar 17, 2013

Ceo dan se trudite da jedete zdravo, brojite kalorije, vežbate, ali kazaljka na vagi stoji i ne pomera se. Proverite da li pravite neke od ovih čestih i za liniju smrtonosnih grešaka.

slika

Idete u krevet (pre)punog stomaka

Odlazak u krevet odmah nakon obroka može da prouzrokuje nelagodan san, a organizam će vam se osvetiti tako što će taložiti te masti na vašem stomaku. Večerajte najmanje dva sata pre odlaska u krevet, a ako imate potrebu za dodatnim grickanjem, neka obrok ne prelazi 200 kalorija.

Pogrešan izbor hrane

Nekada je važnije šta jedete od toga kada jedete. Izbegavajte žitarice, slatku i masnu hranu u kasnim satima. Neka vam se večera sastoji od laganog mesa kao što su riba ili piletina i salate.

Idete u krevet gladni

Možda vam se čini da ćete sagoreti višak kalorija ako odete u krevet gladi, ali studije su pokazale da ovo nije tačno. Umesto toga, odlazak u krevet praznog stomaka će uzrokovati gubljenje mišićne mase, što dalje usporava prirodan proces topljenja masti.

Varate

Ako ste na dijeti i vodite dnevnik ishrane, nemojte da mislite da se kalorije koje ste uneli tokom noći ne računaju. Sve se dodaje, sve se broji. Ukoliko znate da će te uveče morati nešto da gricnete, uštedite na kalorijama ranije tog dana kako na kraju ne biste izašli iz dozvoljenog okvira.

Izgladnjujete se tokom dana

Nema ničeg lepšeg kada se vratite naveče, sednete na kauč i uživate u velikoj porciji sladoleda ili omiljenog vam slatkiša. Još znate da ste se suzdržavali tokom celog dana i sada možete da se počastite. Ukratko, ovo je recept za katastrofu! Nije slučajno što veliki broj stručnjaka preporučuje učestale i zdrave obroke tokom dana. Cij je upravo da se spreči ovaj scenario.

Autor: Life Content

Tagovi: