Pet najpopularnijih modela patika koje smo nosili u 2016-oj… Znamo da imate bar jedan!

by | decembar 30, 2016

Patike su ove sezone bile apsolutni hit na ulicama svih svetskih metropola – nosile su se uz sve i svašta – od farmerki preko lepršavih suknjica, čak i haljina. Udobnost i komfor sve su važniji elementi stila, a patike su, očekivano, tu zauzele visoko mesto.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pa, hajde da prelistamo pet modela koje smo u toku godine na izmeku najviše voleli i koje su sa polica prodavnica nestajale brzinom svetlosti…

1. Adidas Gazelle

Reč je o kultnom modelu Adidas patika iz 90-ih godina prošlog veka, koji je ove sezone bio najpoželjni model među ljubiteljkama street style-a. Jednostavan, sveden i donekle elegantan model lako se nametnuo kao omiljeni jer je izrazito praktičan za kombinovanje.

2. Nike Yeezy

Kanje Vest napravio je svojevrsnu revoluciju kada je moda u pitanju – svet je osvojio prvo Yezzy čizmicama, a potom i Yezzy Boost modelom patika, koji nam je došao u uniseks obliku. Podjednako su ga voleli i muškarci i žene, a udobnost i neobičan dizajn su  ono što ih na prvom mestu karakteriše. Uskoro će se spektar boja u kojima se proizvode i proširiti. 

Pročitajte i… Pet komada garderobe koji ženu čine istinski neodoljivom

Kliknite na sledeću stranicu… 

3. Adidas ZX Flux W Core

Korisnice Pinteresta odlučile su da izglasaju najbolje patike ove sezone i izbor je pao na Adidas ZX Flux W Core – u crnoj ili plavoj boji, dok je đon u toploj, šik nijansi rose gold. Praktične, udobne i trendi, ove patike su “izmišljene” za svakodnevne casual prilike, a mi smo ih već zamislili uz debelu, belu rolku i skinny jeans. Cena ovog modela se kreće oko 150 evra.

Foto: Instagram/ adidas.zx.flux

Foto: Instagram/ adidas.zx.flux

4. Nike Roshe Two

Nike Roshe patike bile su osmišljene tako da ih koriste trkači i ljudi koji se bave džogiranjem, ali su najednom postale hit i među svima onima koji vole modu. Brojne modne blogerke i infulenseri uvrstile su ih u svoju kolekciju obuću, spajajući ih sa do nedavno nespojivim komadima – poput elegantnih bluza ili pencil suknji.

A photo posted by FRUITION (@fruition_shop) on

5. Puma Creepers

U pitanju je model iza čijeg dizajna stoji Rijana, a dobile su i laskavu titulu „najboljih patika na svetu“. Kul, trendi, udobne i istovremeno potpuno kežual, ali i veoma elegantne – jasno nam je zašto su svi zaljubljeni u iste. Posebno sada kada dolaze i u plišanoj verziji i to u tri neodoljive nijanse: sivoj, crnoj i burgundi. 

Pročitajte i… Jedna boja srušila je sve druge ove zime. Divna je i iznenadila nas je

A photo posted by sneakergram (@sneakergram) on


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: