Categories Majčinstvo

Budite uzor svojoj ćerki!

Iako ste obećali sebi da ćete se svim silama truditi da svoju ćerku naučite da misli svojom glavom i da se odupre društvenim predrasudama i opšteprihvaćenom mišljenju, devojčice, posebno u tinejdžerskoj dobi okružene su skoro nemogućim idealima lepote koji se od njih zahtevaju, i prihvataju ih za uzore.

Verovatno ne želite da vaša ćerka robuje spoljašnjem izgledu, a još manje da razvije neki od poremećaja ishrane, pa je važno da već u prvim tinejdžerskim danima razgovarate sa njom o tome. Pokušajte na pozitivnim primerima iz svog okruženja da joj ukažete na druge, mnogo važnije čovekove vrednosti.

Naravno da je ok da joj dozvolite da ponekad pozajmi vašu šminku, ali istovremeno joj ukažite na to da ne treba svaki dan da je koristi.

Postoji dobar način na koji ćete joj to pokazati: pronađite na internetu fotografije njene omiljene pevačice ili glumice iz perioda kada je imala godina koliko i vaša ćerka sada. Kada ona bude videla kako njen idol izgledao u tom periodu, shvatiće da se njeno telo još uvek razvija i da nema potrebe da pokušava da ga menja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA