Categories Majčinstvo

Osmi Kids Fest počinje danas

Najpopularniji dečiji festival zabave, Dečiji filmski festival KIDS FEST, održaće se 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije.

Ambasadorka ovogodišnjeg Kids Festa je glumica Sloboda Mićalović, koja je tu titulu preuzela od koleginice Vanje Milačić.

„Zadovoljstvo mi je da budem ambasadorka festivala koji je namenjen deci i porodici, i koji promoviše filmsku umetnost iz raznih zemalja sveta“, kaže Sloboda Mićalović.

„Uz to što se profesionalno bavim filmom, uživam u odlasku u bioskop. Razlika između gledanja filmova kod kuće i u bioskopu je kao razlika između gledanja snimka pozorišne predstave na televiziji i odlaska u pozorište. Mislim da je važno da to prenesemo  kao poruku i svojoj deci“, dodaje ona.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplexx“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplexx“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

Kao i uvek, Kids Fest će svojoj publici predstaviti najbolje filmove iz raznih zemalja. Ove godine filmovi stižu iz Francuske, Velike Britanije, Španije, Danske, Nemačke, Norveške, Švedske, Češke, i Holandije. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala za decu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.

Gledaoci će moći, između ostalih, da vide film „Beni se vraća kući“, priču o bonobo majmunu koga su zarobili lovci. Tu je i francuski hit „Rat dugmića“, zasnovan na jednom od najpoznatijih francuskih romana za decu, film o ljubavi i avanturi. „Tajna kuće krokodila“ nateraće publiku da razmišlja o tajnama, a možda i malo uplašiti. „Gumeni Tarzan 3D“ i „Marko Makako“ su priče za zanimljivim i neočekivanim obrtima, a „Priča o delfinu sanjaru“ prati jedno putovanje prepuno izazova i prepreka.

Ove godine u programu nalaze se i filmovi za starije uzraste osnovne škole. Iz Holandije stiže film „Kauboj“, koji je premijerno je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu gde je osvojio nagradu za najbolji debitantski film i Gran pri mladih kritičara koji čine žiri Generacija K plus.

Gledaoci će moći da izaberu između još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Više informacija potražite na www.kids-fest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA