Categories ZDRAVLJE

Uticaj eteričnih ulja na zdravlje

Već je poznato da aromaterapija zahvaljujući mirisnim lampama, opuštajućim kupkama i uljima za masažu može da bude veoma dobra za naše zdravlje.

Ipak, za mnoge je i dalje nepoznanica koji je najbolji način za korišćenje snage mirisa, koji miris ima kakvo dejstvo i da li eterična ulja mogu da budu i štetna.

Bečki pulmolog Volfgang Šteflič otkrio je da postoji 100 različitih vrsta eteričnih ulja sa najrazličitijim dejstvima, koja pomažu protiv nesanice, gripa, stomačno-crevnih i drugih oboljenja, zahvaljujući njihovim sastojcima koji mogu veoma brzo da deluju u organizmu.

Volfgang savetuje da pre kupovine proverite da niste alergični na neki od sastojaka i da obavezno obratite pažnju na kvalitet ulja, jer sam pojam eterično ulje nije zaštićen i stoga ne postoji garancija kvaliteta.

Na etiketi proverite da li piše i latinsko ime biljke, koji deo nje je korišćen, zamlju porekla i postupak izrade. Važno je da izaberete proizvode organskog porekla, koja su napravljena destilacijom ili hladnim ceđenjem, znači – 100% prirodno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA