Ceo svet priča o spavanju sa mokrim čarapama. Zvuči čudno, ali daje sjajne rezultate

by | novembar 12, 2016

Da biste uspeli da izbegnete većinu bolesti, osnovni uslov jeste da vam imunitet bude jak.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Kada je imuni sistem ojačan do maksimuma, organizam je teško podložan virusima, ali i ozbiljnijim oboljenjima. Posebno bi trebalo da se čuvate u sezoni prehlada i tokom promenljivog vremena, koje koristi ovaj osetljivi trenutak da oslabi prirodni mehanizam odbrane vašeg tela.

Ukoliko ste ipak podlegli prehladi, prvi savet svakog lekara jeste da se dobro odmorite i naspavate, kao i da unosite dosta tečnosti, a univerzalni lek za prehladu koji bi svima pomogao još uvek ne postoji. Tu je i stara dobra terapija domaćom supom i čajevima, koja okrepljuje organizam i pomaže mu da se izleči.

Pročitajte i… Ako spavate na stomaku, odmah menjajte tu naviku! Evo i zašto

Ipak, tu je još jedan trik za koji do sada možda niste ni čuli. Možda vam zvuči ludo, ali Nemci je koriste već dugi niz godina i tvrde da dosta pomaže.

Na narednoj strani saznajte kako ova metoda utiče na ljudski organizam…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ova metoda poboljšava cirkulaciju, otklanja nesanicu, ali i leči simptome gripa i prehlade bolje nego hiljadu tableta! Takođe, ovaj način lečenja smiruje groznicu, jer zapravo greje telo. Suština ove nemačke metode jeste dobra cirkulacija – što je protok krvi veći, šanse da se razbolite su sve manje.

Sve što treba da uradite jeste da pred spavanja zagrejete stopala u toploj vodi, a potom potopite par tankih, pamučnih čarapa u hladnu vodu. Iscedite višak vode iz čarapa, obujte ih i odmah lezite. Preko morkih obujte vunene čarape i mirno spavajte.

Pročitajte i… Svakog dana sam pila vodu na prazan stomak. Rezultati su neverovatni

Ujutro ćete primetiti da su mokre čarape sada suve, a da se vi osećate mnogo bolje, kao i da ste spavali bolje i mirnije nego inače.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: