Ova brza masaža lica može pomoći da ublažite bore oko očiju

by | decembar 6, 2021
Brza masaža lica

Brza masaža lica je novi TikTok trend koji su mnoge od nas isprobale. A da li zaista pomaže u smanjenju bora oko očiju otkrivamo u nastavku.

Praznični dani koji su pred nama ostaviće veliki uticaj na našu kožu i na izgled lica. Većina nas će tokom praznika jesti začinjeniju hranu i slatkiše, što će dovesti do oticanja kože lica, naročito u predelu oko očiju. Uz to, hladno vreme isušuje kožu, te joj je u ovom periodu potrebna dodatna nega.

Pored toga što se savetuje da mažete hidratantnije kreme, masaža i te kako može pomoći da se oslobodite viška vode i da zategnete lice.

Brza masaža lica

Na TikToku se pojavio novi trend masaže lica koji pomaže da se koža u predelu očiju zategne i da se smanje bore. I prema onima koji su je isprobali, zaista deluje. Evo i kako masirati lice.

Isprobajte i… Relaks masažu lica

Kao i sa svakom drugom masažom lica, i u ovom slučaju važno je da koristite vrhove prstiju. Lagano prevlačite prste ka gore, pa ka dole. Tako ćete podstaći cirkulaciju, što će dovesti do smanjenja otečenosti. A u isto vreme, zahvaljujući dodatnom kiseoniku, ćelije kože lica biće nahranjene.  Za masažu koristite hranljivu kremu kako bi prsti lakše klizili po koži.

Masaža lica korak po korak

  1. Kažiprstima prevlačite kožu od usana do jagodica, kao da pratite vilicu i iscrtavate slovo „j“.
  2. Istim pokretima krenite od nozdrva, takođe praveći slovo „j“.
  3. Zatim od korena nosa prevlačite kažiprste ka području ispod očiju.
  4. I na kraju, prstima prevlačite kožu od područja iznad obrva do predela gde počinje kosa.
  5. Ponovite i sa druge strane.

 

lepotaizdravlje.rsfizkes/iStock/Getty Images Plus via Getty Images