Kako da osvežite svoj hair imidž?

by | decembar 30, 2021
hair imidž

Hair imidž deo je našeg identiteta, složićete se? A koliko dugo ste već „verni“ određenom stilu/boji? Možda je vreme da razmislite o promeni. Eksperti vam otkrivaju najnovije i najlaskavije nijanse, kao i stilove jednostavne za oblikovanje.

Promenite hair imidž!

Promena boje ili frizure? Kako god – naši predlozi pomoći će vam da otpočnete novu godinu u potpuno drugačijem izdanju.

NOVA NIJANSA

Evo kako da osvežite boju, ali i da i očuvate njenu „živost“…

Opcija 1: Karamel akcenti

Idealni za: Brinete

Ukoliko ste poželeli promenu, ali ste neodlučni pri izboru nove nijanse, razmislite o suptilnim, svetlijim pramenovima,po uzoru na Džesiku Albu. Ovi akcenti savršena su opcija za sve one koji se prvi put upuštaju u proces kolorizacije, jer nisu napadni. Osim toga, obezbeđuju vlasima dozu suptilnog sjaja. Idealni su za osobe s tamnijom osnovom, poput boje čokolade i kestenjastosmeđe, budući da se tokom vremena lepo stapaju s okolnom kosom, što isključuje oštre prelaze, kao i učestale posete frizerskom salonu

Opcija 2: Isprana kestenjasta

Idealna za: Tamnije brinete

Kestenjasta nijansa, koju preferira Zendaja, podjednako je lepa, ali i pristupačnija, „rođaka“ crvene kose. Predstavlja mešavinu smeđe i crvene, te sjajno pristaje gotovo svim tonovima kože. Da biste dobili savršenu kestenjastu nijansu, neophodno je da vaš frizer prilagodi njen ton. A da bi ona ostala sveža, eksperti predlažu proređivanje pranja i upotrebu šampona za očuvanje boje.

Opcija 3: Tople medene nijanse

Idealne za: Plavuše i svetlije brinete

Ova prelepa nijansa zlatnog ćilibara laska gotovo svima i doprinosi mladalačkom izgledu (pogledajte samo Blejk Lajvli), dok pepeljastosivi tonovi imaju tendenciju da vas učine starijim. Takođe, mnogo je zahvalnija od svetloplave i kad je izrastak u pitanju. Za produžetak perioda između dve posete salonu, razgovarajte sa svojim frizerom o balajaž tehnici, kojom se postiže prirodniji efekat nego u slučaju korišćenja folija, pa je i izrastak manje primetan.

PROITAJTE I…Frizure za 2022: Najpopularniji hair trendovi za narednu godinu

DRUGAČIJI REZ

Bez obzira na to da li tragate za nečim potpuno novim, ili vam je neophodan samo mali iskorak, jedan od ovih trendi stilova mogao bi biti pravi za vas

Opcija 1: „Zavesa“ šiške

Ove pernate šiške poput resa omogućavaju vam da se opustite čak i pre nego što se upustite u ovaj poduhvat. Osim toga, zaista su laskave (dokaz: Selena Gomez). Važno je da se njihova dužina prilagodi obliku lica. Ukoliko je vaše lice ovalno, neka šiške dosežu do jagodica. Ako vam je lice okruglo, opredelite se za kraće, teksturisane „rese“. Savet za stajling: Za dodatni volumen, okruglom četkom sušite šiške prema licu. Kada se osuše, ostavite ih da se ohlade na četki. Potom ih oduvajte s lica.

Opcija 2: Lob

Lob (odnosno dugi bob), koji nosi Ešli Grejem, savršena je opcija za svaku teksturu kose. Poigravanje različitim dužinama i uokviravanje lica na jednostavan način modifikuje klasičan izgled. No, ovaj rez zahteva održavanje: da biste sačuvali oblik, neophodna su česta šišanja. Eksperti preporučuju da posećujete frizera na svakih šest do osam nedelja. Savet za stajling: Kada je o ovom stilu šišanja reč, mogućnosti su beskrajne. Lagano uvijte peglu oko krajeva kose kako biste stvorili razbarušen, opušten izgled. Na kraju, naprskajte kosu sprejom za teksturu koji će osigurati postojanost frizure, a neće previše učvrstiti vlasi.

Opcija 3: Šag

Vratio se – ali u mnogo mekšoj verziji u odnosu na ultraslojeviti stil karakterističan za sedamdesete. Ukoliko vam je lice izduženo, opredelite se za šiške ili kraće slojeve koji počinju od jagodica – kako biste istakli strukturu kostiju. Više slojeva ublažiće širinu okruglog lica. Ovaj stil Alekse Čang laska mnogima, ali oni sa ravnom kosom treba da se drže podalje od njega budući da slojevi u tom slučaju mogu izgledati isprekidano. Ako volite da vežete kosu u rep, u dogovoru sa svojim frizerom obavezno prilagodite dužinu. Savet za stajling: Zarad više fleksibilnosti, koristite figaro kako biste kreirali talase u različitim pravcima.

lepotaizdravlje.rs Emma McIntyre, Matt Winkelmeyer, Michael Loccisano, Tibrina Hobson, Theo Wargo, Thierry Chesnot, Stefania M. D'Alessandro via Getty Images, Instagram