Masna kosa: 11 sjajnih načina kako da je prikrijete!

by | novembar 3, 2022
Masna i prljava kosa

Masna i prljava kosa i te kako može biti otežavajuća okolnost, naročito ako nismo planirali važan sastanak ili izlazak. Ali na našu sreću ovo možemo zamaskirati jednostavnim trikovima!

Nadaleko je poznato da nije baš najbolja ideja prati kosu svaki dan. Pa ipak, nekim damama se kosa brže masti i stoga imaju ogroman problem već dan nakon pranja kose. Da biste prikrili da vam je kosa masna, u pomoć vam mogu priteći različita pomagala i trikovi. U nastavku saznajte o čemu se zapravo radi.

Masna i prljava kosa

Suvi šampon za masnu kosu

Danas su brojni brendovi stvorili nezamenljivog pomoćnika – suvi šampon. Podelite kosu na delove i nanesite suvi šampon na koren kao lak za kosu, držeći konzervu na udaljenosti od oko 20-25 cm od glave.

Suvi šampon ne deluje podjednako dobro na sve tipove kose, ali u slučaju velike žurbe može biti pravi spas, a kosi će dati dodatni volumen.

Domaći suvi šampon
Ako nemate suvi šampon, problem možete da rešite na jednostavan način: utrljajte bebi puder ili sodu bikarbonu kroz kosu i ostavite nekoliko minuta; nakon nanošenja, obavezno očešljajte „prašak“ iz kose kako ne biste izgledali kao da imate perut.

Masna kosa i brzo pranje

Ako dužina vaše kose nije duža od 5-10 centimetara ispod ramena, možete da operete kosu šamponom 2 minuta, preskočite deo za negu, a zatim nanesite sredstvo za teksturiranje i osušite kosu fenom, držeći glavu ka dole 10 minuta – i spremne ste da odete na posao

Ukrasi za kosu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by brenda | content creator (@besosb)


Trake za kosu, kapa, bandana, šešir… Sve je ovo na popularnosti ove sezone. Sa njima ne samo da možete sakriti neopranu glavu, već i upotpuniti svoj izgled stilskim dodatkom.

Operite šiške

Ako kosa izgleda veoma prljavo, možete oprati samo šiške. Uzmite gornje pramenove, a ostale skupite u rep. Neće vam trebati više od 10 minuta da operete i osušite šiške. Začešljajte šiške unazad i pričvrstite ih ukosnicom .

Masna i prljava kosa i alkohol

Za najodvažnije: možete naneti alkohol na peškir i proći kroz koren kose, a zatim prosušiti fenom. Alkohol skuplja višak masnoće pa bi krajnji rezultat trebalo da izgleda kao sveže oprana kosa.

Frizure za masnu kosu

Neuredna punđa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karlotta Nila (@karlotta.nila)


I još jedan životni hack: nanesite suvi šampon samo na koren, ali nemojte se češljati. Razbušite kosu pri korenu i napravite labavu punđu.

Masna i prljava kosa i konjski rep

Ponekad pomaže običan konjski rep, u koji možete sakupiti dugu kosu. Međutim, pogrešno je misliti da takva frizura uvek može da reši problem prljave kose. U zavisnosti od teksture, boje i drugih faktora, može se ispostaviti da će kosa izgledati neuredno i masno.

Bouffant frizura

Prljava kosa se može natapirati u korenu kako bi se dodao volumen i vizuelno smanjila težina. Zatim natapirani deo pokupite i pričvrstite ukosnicama. Nanesite lak za kosu kako bi frizura ostala postojana ceo dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samantha Landis (@samanthalandis)

Bouffant frizura se vratila u modu, a evo kako je sve možete nositi!

Masna i prljava kosa i iskustva poznatih ličnosti

U nekim slučajevima, koliko je čudno, prljava kosa može uraditi dobar posao. Postoje frizure koje se rade samo na nečistoj kosi.

Na primer, stilista Jennifer Aniston za „Zlatni globus“ zamolila ju je da ne pere kosu dva dana kako bi stajling bolje držao. Glavna stvar je da frizura ne bude glatka i uglađena. U suprotnom, efekat će raditi u suprotnom smeru.

Efekat mokre kose

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel ward (@rachelward_e)


Jedna od najelegantnijih frizura za večernji izgled. Pošto se radi o velikoj količini gela, drugima neće biti primetno da li ste oprali kosu ili ne. Glavna stvar je da ne preterujete sa gelom. Da biste to uradili, primenite ga postepeno.

Pletenice


Ne možete da operete kosu? Ispletite dve pletenice! Ili upletite samo prednje pramenove a ostatak kose pustite da slobodno pada. Ove frizure izgledaju moderno u bilo koje doba godine, a prave se za nekoliko minuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yasmin Giamblanco (@yasmingiamblanco)

Kako da vam kosa izgleda besprekorno i nakon treninga?

annebaek/iStock/Getty Images Plus via Getty Images: brickrena/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;