Bouffant frizura se vratila u modu, a evo kako je sve možete nositi!

by | 6 oktobra, 2022
Bouffant firzura

Poznata po svom velikom, detaljno izvajanom obliku, bouffant frizura je legenda za sebe.

Prema široko rasprostranjenim glasinama, ovaj hair stil je nastao u 18. veku. Cilj je bio da da iluziju volumena inače proređenoj kosi Marije Antoanete. Bouffant, koji dolazi od francuske reči „bouffante“ (što znači naduvan), brzo je postao glavni trend zapadnoevropske kulture.

Premotajte nekoliko stotina godina unapred (i nekoliko stotina kilometara) u Ameriku 1950-ih , i primetićete da je ovaj hair stil  počeo da se primećuje u ovom delu planete pošto su poznate ličnosti poput Merilyn Monroe, Odri Hepbern i Jackie Kenedy nosile ovu frizuru. Ipak, za razliku od drugih volumen frizura, ovde se šišanjeodnosi na preciznost. Začešljani stil se nosi visoko na glavi, posebno na temenu, i oblikovan u uredan, čist finiš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C.T (@missctighe)

Bouffant frizura- kako je napraviti?

Počnite sa suvom, očešljanom kosom: Obavezno izgladite sve čvorove ili nabore pre nego što napravite oblik.

Nanesite sprej za teksturu u celom delu kose: Ako radite sa prirodno tankom kosom, nanesite sprej za teksturu na delove kose od prednjeg dela glave do pozadi, fokusirajući se na područje temena. Ovo će dati dodatno prianjanje i sprečiti opadanje kose.

Začešljajte krunu unazad: Koristeći češalj  počnite da tapirate kosu u korenu temena. Uvek možete smanjiti visinu nakon tapiranja, ali će biti teže dodati visinu kada završite. Kao pravilo poštujte sledeće: što više tapirate , to je veći volumen.

Češljanje: Koristeći malu četku sa prirodnom dlakom, zagladite kosu i nežno očešljajte  dalje od lica i naviše prema potiljku Ako kosa izgleda obimnije nego što biste želeli, sada je vreme da je prilagodite. Četkajte sva preterano natapirana područja dok ne dostignete željenu visinu.

Napravite oblik: Rukama skupite svu očešljanu kosu u niski rep (nemojte ga pričvrstiti gumicom). Zatim okrenite konjski rep u smeru kazaljke na satu. Ako želite, možete da zavrnete konjski rep i savijete ga na potiljak. U svakom slučaju, uvrnutu kosu ugurajte ispod osnove repa gde biste inače stavljali kravatu za kosu i pričvrstite je ukosnicama.

Stil i set: Završite izgled sa još laka za kosu, podižući i oblikujući kosu u željeni oblik. Za ležerniji izgled, možete da olabavite kosu sa strane tako što ćete je povući preko ušiju i stvoriti mek, spušteni izgled preko srednjeg dela ušiju.

Kako napraviti polubouffant?

Koristeći češalj, izdvojte deo kose. Koristite lukove obrva kao grubi vodič za skupljanje kose.
Dodajte sprej suve teksture ili puder za volumen na deo koji ste upravo izdvojili. Ovo će dodati volumen i teksturu, te će frizura biti postojana. Kao i kod celokupne frizure, natapirajte kosu. Lakom fiksirajte kosu, te koristeći četku izgladite natapirani deo. Oblikujte frizuru i pričvrstite ukosnicama.  Ako je potrebno, lagano začešljajte kosu tako da odgovara volumenu na vrhu.

Kako ukloniti frizuru?

Pravljenje bouffant-a zahteva mnogo češljanja i primene proizvoda, što znači da proces uklanjanja stila može biti jednako naporan kao i pravljenje. Pre nego što pokvasite kosu, dobro je raščeljate. Možete koristiti balzam u spreju. Nakon pranja i šamponiranja, na kosu nanesite hidratantnu masku koja će oporaviti vlasi.

Vrste bouffant frizure

Klasika

Kosa nagomilana visoko na glavi i zaobljenog oblika, ima snažnu siluetu i visoku zapreminu. Dodavanje ekstenzija je odličan način da dobijete visinu i stvorite puniji izgled. Za malo ležerniji izgled, izvucite nekoliko pramenova i uvijte krajeve.

Moderna bouffant frizura

Napravite volumen pozadi tako što ćete natapirati zadnji deo i položiti uvrnuti rep u ravni sa glavom. Napravite prirodnu, talasastu teksturu kose bez zaglađivanja kose na kraju.

Sa pletenicama

Umesto da stvarate volumen putem češljanjem i tapiranjem, koristite same pletenice (slaganjem, stilizovanjem i oblikovanjem) da biste kreirali pletenicu inspirisanu košnicom.

Ležerna bouffant frizura

Uz neke ozbiljne vibracije Brigitte Bardot, rezultat je ležerniji, udobniji puf. Ovaj seksi stil predstavlja ozbiljan šik.

Frizura Marilyn Monroe: Kompletan vodič od 10 koraka

Polubouffant

Miley Cyrus je uzdrmala nostalgični look na Gučijevoj paradi ljubavi 2021. Savijanjem kose nalevo i naginjanjem u neuredniju varijantu, ovaj look donosi mnogo više rokenrola od tradicionalne, izglađene verzije.

Baby bouffant frizura

Poput dobrog starog pufa, manji polubouffant na potiljku stvara volumen bez preopterećenja. Za sličan izgled, koristite ukosnice iste boje kao što je vaša kosa kako biste stvorili neprimetniji izgled.

Kovrdžavi bouffant

Prigrlite prirodne lokne i volumen. Pripremite kosu hidratantnim gelom koji definiše kovrdžave i završite izgled koristeći prste da dekonstruišete i raščešljate kosu, izvlačeći pramenove na potiljku i oko linije kose.

Oversized

Dopunite obimnu, pufastu frizuru dodacima za kosu da biste uneli još više drame. Nakon što pripremite kosu tapiranjem i kreirate oblik, izvucite šiške koje uokviruju lice i nežno povucite različite pramenove u predelu punđe da biste napravili prirodniju ulaznu tačku za dodatak po vašem izboru.

Bouffant frizura sa trakom za kosu

Cardi B ima raskošnu frizuru sa ljubičastom trakom  i odgovarajućim naočarima za sunce, zajedno sa ljubičastom odećom i dijamantskim nakitom na Nedelji mode u Parizu 2021.

Bouffant punđa

Dodajte malo vau faktora jednostavnoj punđi tako što ćete natapirati kosu na vrhu u suptilni kitnjast oblik i uokviriti lice šiškama sa dubokim bočnim razdeljkom.

Lepota i zdravljeFrancois Durand / Stringer/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.