Nedeljni horoskop od 9. do 15. januara: Mars kreće napred i donosi nove veze i poslovne prilike

by | januar 8, 2023
nedeljni horoskop od 9. do 15. januara

Smirenost i inercija prisutni u prvim nedeljama, počeće postepeno da nestaju. To će biti prvenstveno zbog činjenice da će retrogradni Mars prestati da se kreće unazad 12. januara. Period preokreta Marsa smatra se prilično opasnim i nepredvidivim, jer će svi procesi za koje je odgovorna crvena planeta, a koji su usporeni kada se Mars kretao unazad, početi naglo da se razvijaju, i to ne uvek u pozitivnom smeru. Zbog toga se od 12. do 15. januara preporučuje poseban oprez u vožnji automobila, bavljenju sportom, kao i pri korišćenju predmeta za sečenje i otvorenog plamena.

Sekstil Sunca i Neptuna 13. januara harmonično će uticati na međuljudske odnose, povećavajući intimnost kod parova, ali istovremeno pogoršavajući bubrežne bolesti ili kvareći metabolizam vode i soli kod onih koji imaju istoriju odgovarajućih bolesti.

Sekstil Venere i Hirona 12. januara može da oživi novu ljubav koja se ne može odbaciti, kao i priliku da razumete svoje prave emocije i odnose sa voljenima. Nestandardni pristup rešavanju problema u odnosima, u kreativnosti, u finansijskom sektoru pomoći će mnogim predstavnicima zodijačkog kruga tokom ovog tranzita.

Kvadrat Venere i Urana u nedelju stvoriće preduslove za napetost u odnosima sa drugima zbog impulsivnosti i povećane emotivnosti. U finansijskom sektoru moguće je neracionalno trošenje, nepromišljeno ulaganje u očigledno propale projekte, gubitak opreza i nepraktičnost.

Merkurov trigon sa uzlaznim mesečevim čvorom (Rahu) aktivira društvenost i kontakt kod ljudi, posebno onih koji imaju jak Merkur u natalnoj karti rođenja. Uspeh na profesionalnom planu čeka one koji su povezani sa novinarstvom, trgovinom, analitikom ili šou biznisom. U ovom periodu važno je kontrolisati informacije koje delimo sa drugima, truditi se da ne izbacujemo tuđe i naše tajne, da ne padnemo u ekstazu od aplauza i divljenja publike.

Što se tiče specifičnih znakova Zodijaka, svaki predstavnik nedelje priprema potpuno različite varijacije razvoja događaja. Vatreni znaci (Ovan, Lav i Strelac) testiraće svoja uverenja, vrednosti i principe, vazdušni znaci (Blizanci, Vaga i Vodolija) će povećati svoju aktivnost u cilju postizanja važnih ciljeva, a predstavnici elemenata Zemlje (Bik, Devica i Jarac) odlučiće da sačuvaju zonu emocionalne udobnosti i stabilnosti, skupljajući snagu za nova dostignuća. Ako govorimo o vodenim znacima – Rakovima, Škorpijama i Ribama – oni će se suočiti sa situacijama „ono što seješ, to i žanješ“.

Nedeljni horoskop od 9. do 15. januara

Ovan (21. mart – 20. april)

Ove nedelja će Ovnu doneti iskušenja, pre svega u oblasti odnosa i finansija. Aspiracije i želje Ovna biće toliko jake da mogu u potpunosti da zasene glas razuma, otežavajući adekvatnu procenu ljudi i situacija. Neodoljiva želja da odstupe od svojih principa vezanih za čast, pristojnost zarad mogućih koristi biće toliko jaka da će neki od Ovnova pokleknuti. Nekoliko snažnih iskustava nije vredno kasnije patnje. Stoga je glavna preporuka za Ovnove ove nedelje da ne slede svoje instinkte, uključujući i seksualne, jer će posledice biti izuzetno negativne. Što se tiče profesionalne sfere, ovde će većina Ovnova morati da testira svoju snagu u multitasking režimu i pronalaženju izlaza iz teških situacija.

Bik (21. april – 20. maj)

Najjača tendencija među predstavnicima znaka Bika biće želja za ravnotežom. Unutrašnju ravnotežu, koja je toliko važna za Bika, neko će stalno narušavati – prijatelji, rođaci, kolege sa posla, voljeni. Bik će svim silama pokušati da se udalji od sukoba, od donošenja odluka, od izbora sa kojim su primorani da se suoče. Do kraja nedelje situacija oko Bika se može toliko zagrejati da će jednostavno biti opasno odlagati donošenje odluke. Ovde će u najpovoljnijoj poziciji biti oni predstavnici Bika koji su na vreme promišljali i nisu odlagali neke važne probleme. U profesionalnoj sferi, Bik može očekivati zatišje zbog  projekata na čekanju. Finansijska strana života biće stabilna, ali se zdravstveno stanje može pogoršati za one Bikove koji imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Za Blizance će nedelja početi prilično brzo i aktivno – kako u profesionalnoj sferi, tako i u sferi odnosa. Blizanci ne mogu dugo da izdrže takvu vrelinu strasti, a do četvrtka će prvi vazdušni znak zodijačkog kruga početi da pada, kako na emocionalnom, tako i na poslovnom padu. Nisu isključeni ljubavni trouglovi, prevare…  Što se zdravlja tiče, ono će biti na vrhuncu. Finansijska situacija će ostati nepromenjena, bar do sledeće nedelje.

Nedeljni horoskop od 9. do 15. januara – Rak (21. jun – 22. jul)

Rakovi su u opasnosti da ove nedelje uđu u stresan period svog života. Ali teški sukobi i konfrontacije u profesionalnoj sferi, povezani kako sa organizacionim promenama, tako i sa trenutnom radnom situacijom, začudo, trebalo bi da koriste konzervativnim Rakovima. Oni će im pomoći da izađu iz inercije.  Takve „bitke“ na poslu ne mogu a da ne utiču na lični život Rakova. Iritacija i napetost teško da će ostati van kućnog praga, pa ni rodbini i prijateljima Rakova neće biti lako. Pažnja i podrška porodice biće potrebniji nego ikad.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovima će nedelja doneti neke opipljive gubitke, koji će u većini slučajeva biti povezani sa rastankom. Pre svega, sa nekim iz vašeg užeg kruga. Moguće je da su se neka prijateljstva već iscrpila, a ljubavna veza ne donosi više sreće, nema emocija, pa stoga nema izgleda za nastavak veze. Neki od Lavova će se suočiti sa razočarenjem u svoje idole ili ideale, a ovaj proces će takođe biti prilično bolan. Mnogi predstavnici ovog vatrenog znaka će pronaći radost i inspiraciju u kreativnosti, a neki Lavovi čak mogu otkriti u sebi talente i sposobnosti za koje ranije nisu ni slutili. Tokom ovog perioda, Lavovima se savetuje da vode računa o čistoći svog ličnog prostora.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Device će nastaviti prilično povoljan period, kada se život odvija u skladu sa prethodno planiranim planovima, zdravlje je dobro, a odnosi sa voljenima su zadovoljavajući. Profesionalna sfera će Devicama doneti nova dostignuća i uspehe, finansijska situacija odlikovaće se stabilnošću, a nova poznanstva u drugoj polovini nedelje mogu postati romantična. Neke Device će početi da planiraju letnji odmor unapred, ali nemojte se fiksirati na određeno mesto u ovom trenutku, a štaviše, ne bi trebalo da polažete sredstva za plaćanje ili rezervaciju. Nije povoljno vreme ni za velike akvizicije, dobijanje kredita, zajmova ili žalbe državnim organima.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Za većinu Vaga bitna će biti druga polovina nedelje, kada će ih potpuno zaokupiti neka nova ideja. Sumnje i strahovi neće (kao što se obično dešava) sprečiti Vage da se udube u razvoj novih planova i projekata. Profesionalni put će biti ispunjen uspehom za one Vage koje su zaposlene u poslovnoj ili vojnoj oblasti, u oblasti menadžmenta ili informacionih tehnologija. Što se tiče veza, posebno romantičnih, inspiracija i mašta Vaga očigledno nisu dovoljni da impresioniraju njihove partnere, a jedva da ima dovoljno vremena za aktivnu komunikaciju. Zdravlje neće praviti probleme Vagi, a rastući novčani prihodi će omogućiti ulaganje u dugo zakasneli projekat.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Škorpijama će nedelja doneti uspeh u materijalnim poslovima, finansijama. Zaokret na bolje čeka one Škorpije koje su ranije bile u teškoj materijalnoj situaciji, a novi izgledi na profesionalnom planu učiniće navedene trendove još interesantnijim i pozitivnijim. U ovom periodu mogu početi da se realizuju dugoročni ugovori i profitabilna ulaganja. Što se tiče romantične sfere života, ovde će Škorpije imati inherentnu emocionalnu inerciju, koja se može opisati rečima: „Nema sreće, postoji samo mir i volja. Škorpije neće biti sklone emocionalnim manifestacijama svojih osećanja ili strasti, biće zadovoljne onim što sada imaju.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelcima predstoji prilično teška nedelja, puna važnih stvari i situacija koje zahtevaju povećanu odgovornost i velike napore. Na profesionalnom planu, Strelcu će takođe biti teško – završavanje složenih projekata, obavljanje više zadataka, brojni sastanci i problemi unutar kolektiva primoraće vas da radite pod pritiskom, uz eventualno uzimanje jednog slobodnog dana. Situacija će se pogoršati za one Strelce koji su nepromišljeno započeli popravke kuće- apsolutno neće biti dovoljno vremena da poboljšaju svoj kućni prostor. Naravno, u ovom režimu, Strelac neće imati mesta za romansu i sastanke.

Nedeljni horoskop od 9. do 15. januara – Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi će biti primorani da „čuvaju dobar obraz u lošoj igri“ do sredine radne nedelje. To je zbog činjenice da Jarčevi neće biti zadovoljni onim što se dešava u profesionalnoj i ličnoj sferi, ali neće moći da izraze svoj kategoričan sud i pokažu pravu reakciju na situacije. Vreme za drastične promene za predstavnike ovog znaka još nije došlo, a ako počnete da forsirate događaje, onda rezultat  može biti nepredvidljiv. Do kraja nedelje Jarčevi će se malo opustiti.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolija će se cele nedelje, na ovaj ili onaj način, baviti poslovima porodice i rodbine, rešavati probleme dece, prisustvovati porodičnim događajima. Na profesionalnom planu, većina Vodolija će imati zanimljive nove projekte ili izglede za karijeru koji će ih inspirisati i razveseliti. Većini Vodolija koje nisu u vezi smeše se  velike promene u ličnom životu. Neko će imati sudbonosni sastanak, a neko će iznenada započeti vezu koja je već duže vreme na čekanju. Druga šansa, ovoga puta, može biti vrlo obećavajuća.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Za Ribe će predstojeća nedelja biti prilično optimistična, jer će značajan napredak ka njihovom cilju dovesti Ribe u dobro raspoloženje. Nije važno sa kojom se oblašću vezuje cilj – veza, lestvice karijere, odmor – u ovom periodu će početi da se ostvaruje, dobijajući sve jasnije obrise. U profesionalnoj sferi uspeh će pratiti one Ribe koji se bave inovacijama, visokom tehnologijom. Srećne su i one Ribe koje imaju sistemsko razmišljanje, sklone su redu, strukturiranju ličnog prostora, koje imaju sve razloženo po policama – menadžment će u potpunosti ceniti ove kvalitete koji su važni za posao. Što se tiče romantične sfere, ovde one Ribe koje još nisu u vezi i traže svoju srodnu dušu mogu doživeti vatromet emocija .

Mariakomeeva/gettyimagesplus