Večne frizure na inovativan način

by | oktobar 26, 2012

Šiške, konjski rep i bezvremenska punđa su tri frizure koje prkose trendovima. No, baš kao cipele ili farmerice, koje modni stručnjaci svake sezone predstave na nešto drugačiji način, i ove „večne“ frizure doživljavaju svoj stilski makeover.

1. Neobavezni konjski rep
Konjski rep ne mora uvek da bude uredan i zalizan. Dopustite kosi da se ponaša prirodno – kao što je učinila i Lusi Hejl. Bez upotrebe gela i laka podignite kosu u visoki konjski rep. Pritom ne morate da pazite na svaku dlaku, već prstima izvucite nekoliko nestašnih pramenova, neka slobodno padaju niz lice.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Odvažne šiške
„Kleopatra“ frizura s ravno odsečenim, gustim šiškama više nije toliko popularna. Možete da je osvežite u nekoliko poteza: odsecite ih tako da talasasto prate ivicu obrva, a krajeve ostavite da budu malo duži. Ovakva frizura odlično pristaje pevačici Tejlor Svift.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Visoka punđa
Visoka punđa kakvu nose balerine, ali i Hejden Penetijer, idealna je za sve prilike i, što je najvažnije, gotova je u nekoliko poteza. No, baš kao i za konjski rep, zaboravite urednu, začešljanu frizuru i prihvatite ležerniji trend. Pre nego zavežete kosu u visoki rep lagano je natapirajte od korena ka sredini vlasi, tako da, kada je podižete, neće svaka vlas biti na svom mestu. Predeo iznad ušiju jače zategnite, a deo na temenu neka ostane natapiran.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Razbarušeni konjski rep
Još jedna stilizovana i trendi varijanta konjskog repa koja odlično podnosi vlagu i maglu (dakle, idealna je za predstojeće dane). Novu kosu koja neposlušno štrči okrenite u svoju korist, pa opranu i osušenu kosu lagano pošpricajte vodom u spreju. Kada se blago ukovrdža, natapirajte je pomoću gustog češlja, ali malo jače nego kada pravite punđu. Kosu podignite u ležerni konjski rep i frizura po uzoru na Kristen Stjuart je spremna.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: