Vodič za renoviranje kuhinje

by | maj 2, 2013

Odlučili ste da renovirate kuhinju, a ne znate odakle da počnete? U nastavku vam donosimo savete koji će vam pomoći u stvaranju bolje, funkcionalnije i modernije kuhinje.

Pronađite ideje za svoju kuhinju

Pre nego što bilo šta započnete, snabdejte se časopisima koji se bave uređenjem doma i pomno proučite sve tekstove u vezi sa organizacijom kuhinje. Takođe, pogledajte internet stranice koje se bave ovom temom te galeriju slika koju nude.

Uporedite različite forme kuhinja (linijska, u obliku slova L ili ćiriličnog P, one sa gornjim elementima ili bez njih…) i razmislite koja se najviše uklapa u vaš prostor. Pritom vodite računa da li ćete u kuhinji samo pripremati hranu ili želite da ona bude i prostor za hladno posluženje, razmislite koliko posuđa i servisa imate.

S koliko novca raspolažete?

Kako vam se celokupan projekat preuređenja kuhinje ne bi pretvorio u noćnu moru, najpre pažljivo napravite finansijsku konstrukciju. Pritom – dobro razmislite kakvi su vam planovi za budućnost.

Nameravate li da ostanete u kući još najmanje pet godina, nemojte škrtariti, već gledajte da nova kuhinja zadovolji sve vaše potrebe i želje. Novac utrošen na stvari koje se ne menjaju često – nije uzalud potrošen. Imajte na umu da deo novca možete uštedeti odabirom jeftinijih ručki ili jednostavnijih mehanizama za otvaranje fioka. Naravno, nepredviđenih troškova uvek ima, tako da obavezno računajte i na njih.

Još saveta za renoviranje kuhinje pronađite OVDE

Tagovi: