Đus torta

by | maj 13, 2013

Djus torta

Za kore:

  • 18 belanaca
  • 390 g šećera
  • 450 g mlevenih oraha
  • 3 kašiku brašna

Za fil:

  • 18 žumanaca
  • 18 kašika šećera
  • 2 dl đusa
  • 4 kašike gustina
  • 250 g margarina
  • 400 g šlaga
  • 4 dl kisele vode

Priprema:

Kore:

1. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 130 g šećera muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati 150 g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i promešati varjačom.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način ispeći još 2 kore.

Fil:

1. Sjediniti žumanca i šećer i kuvati na pari mešajući sve dok se šećer ne otopi.
2. Zatim sipati mešavinu đusa i gustina i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smesu dodati margarin i umutiti mikserom.
4. Šlag umutiti sa kiselom vodom.

Finalni postupak:

1. Prvu koru premazati polovinom fila a zatim naneti trećinu šlaga i preklopiti drugom korom. Postupak filovanja ponoviti još jednom te završiti trećom korom i premazati je šlagom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: