Ljubavni paradoks: Tražite visokog i crnog? Bićete sa niskim i plavim muškarcem!

by | oktobar 13, 2010

Ako je vaš idealan tip muškarca visok, crn i zgodan, verovatno će vaš partner iz stvarnosti biti niži, plav i, recimo to ovako, s nešto nesavršenijim osmehom. Zašto toliko žena odustaje od idealnog partnera?

 

paradoks

 

To je barem zaključak novog istraživanja objavljenog u magazinu „PLoS ONE“, koje pokazuje da na kraju završimo u vezi s ljudima koji imaju vrlo malo sličnosti s romantičnim likom iz naše mašte.

 

Istraživači sa instituta Šefild u Engleskoj i Montpelier u Francuskoj uvideli su da se naši ljubavnici iz mašte i stvarnosti razlikuju po visini i težini. 

 

Većina muškaraca želela bi mršaviju partnerku, dok je kod žena mišljenje o idealnoj težini izabranika podeljeno – dok bi jedne želele nekog tanjeg, druge bi volele krupnijeg partnera. Istraživanje je ipak pokazalo da je najveća razlika između idealnog partnera i onog iz stvarnosti veća kod žena nego kod muškaraca.

 

Istraživanje sa Univerziteta Teksas u Oustinu nedavno je pokazalo da muškarci koji traže samo avanturu preferiraju zgodno žensko telo, dok oni koji traže stabilnu vezu veću važnost pridaju lepim crtama lica svoje odabranice. Istraživanje objavljeno u „Journal of Evolutionary Biology“ pokazalo je, s druge strane, da je idealna žena mlada, visoka i da ima duge ruke.

 

Istraživači iz Australije i Hong Konga došli su do zaključka da je, bez obzira na kulturu, model Barbi žene, nezavisno o boji kose, najprivlačniji muškarcima.

 

Zaključak nove studije donesen je nakon što su podaci prikupljeni od 100 heteroseksualnih parova koji žive u Montpelieru u Francuskoj.

 

Alekeandre Kourtiol sa Instituta Šefild objasnila je zašto su tako velike razlike između idealnog i stvarnog: „Idealnog partnera obično je teško naći ili ga uopše nema.“

 

Tagovi: