Punjene pastrmke

by | maj 9, 2011
  • 4 veće pastrmke
  • 1 konzerva tunjevine
  • 3 kisela krastavca
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kg krompira
  • 1 veza peršuna
  • 1 limun
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • mešavina začina, so

1. Kisele krastavce, peršun, beli i crni luk što sitnije iseckati. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
2.
U manjoj posudi sjediniti tunjevinu, crni luk, kisele krastavce i senf. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3.
Očišćene pastrmke napuniti pripremljenim filom i staviti u nauljenu tepsiju. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 25 min. Skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok riba ne porumeni.
4.
Posebno sjediniti maslinovo ulje, sok od limuna i peršun. Dodati mešavinu začina po ukusu i promešati.
5.
Krompir oljuštiti, iseći na kocke i obariti u slanoj vodi.
6.
Pečene pastramke preliti pripremljenim prelivom od maslinovog ulja i poslužiti uz bareni krompir.

Tagovi: