Za savršeno oblikovano telo: Vežbe s tegovima (VIDEO)

by | 7 decembra, 2019

Praznici su sve, samo ne vreme koje nas asocira na treniranje, međutim, ako želimo da ove zime prvi put budemo vitke i bez viška, sa kojim se konstantno borimo, predlažemo da ipak odaberete trening barem 3 do 4 puta nedeljno, kao određenu vrstu ne samo zdrave rutine, već i pripreme za najluđu noć u godini.

Iako smo tokom zime, posebno za vreme praznika skloni da preterano uživamo u omiljenim poslasticama iz kuhinje, trening nam može pomoći da svoje telo i dalje zadržimo u željenoj formi.

Još jedan od izgovora za vreme praznika, pored hladnih dana, koji vas zovu da se ušuškate i nigde ne izlazite, svakako je i nedostatak vremena, usled obaveza, koje su se nagomilale pred završetak godine. Upravo kao odgovor na nedostatak vremena javlja se mogućnost zahtevnog treniranja s tegovima. Reč je o intenzivnom treningu koji se ne mora praktikovati svakodnevno, kako bi rezultati bili vidljivi.

Poznato je da žene izbegavaju treninge sa tegovima, kako ne bi bile previše definisane, jer to ne izgleda ženstveno. Zapravo je reč o treningu koji učvršćuje naše mišiće i topi masne naslage, a najbolje od svega je što uvek aktiviramo nekoliko različitih mišićnih grupa, što znači da tokom treninga angažujemo mišiće celog tela. Reč je o treningu snage, koji je neophodno kombinovati sa kardio treningom, ako želimo da vidimo rezultate, već posle samo mesec dana.

Ovaj trening je sjajan poziv da redovno posećijete teretanu, a pored toga, već posle dve nedelje videćete prve rezultate koji će vas dodatno motivisati na vežbanje.

Ako nemate ideju kako bi trebalo da izgleda trening sa tegovima, koji angažuje celo telo, pronašli smo inspirativan video, koji će vam pomoći da kreirate svoj polučasovni trening snage.

Foto: GettyImages

Plan treninga koji će za 4 nedelje preoblikovati celo vaše telo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.