Merkur kreće direktno 25. aprila: Šta prvo treba da uradite

by | april 23, 2024
Merkur kreće direktno 25. aprila; nasmejana, dugokosa žena u beloj košulji drži u jednoj ruci telefon a u drugoj kreditnu karticu

Srećna vest – Merkur kreće direktno 25. aprila. Vreme je da se pregrupišete i ponovo krenete u akciju!

Nakon tri nedelje, magla se konačno razilazi. Konačno ćemo bolje čuti i razumeti i sebe i druge. Ali ako ste čekali zelenu zastavicu za reviziju ugovora ili kupovinu telefona ili kompjutera, sačekajte još malo dok Merkur ne izađe iz svoje retrogradne senke.

Dok je Merkur od 1. do 25. aprila prolazio kroz vatrenog Ovna, možda ste iskusili duboke napade samorefleksije — i velike nesporazume sa ljudima koji vas okružuju. Ako ste izgubili živce sa onima koje volite, prestanite da se pravdate. Možda su pritisnuli svako vaše dugme i dobrano prekoračili neke granice. Ali sada, dok Merkur koriguje kurs, moći ćete da sagledate situaciju iz pravog ugla. U nastavku sledi prognoza za svaki hoorskopski znak a koja se tiče Merkurovog direknog hoda.

Merkur kreće direktno 25. aprila: A šta to konkretno znači

Ovan (19. mart-19. april)

Vaša prognoza je vrlo lepa, pa planirajte da krenete punom parom! Komunikaciona planeta Merkur završava frustrirajuću tronedeljnu retrogradnost u vašem znaku i nastavlja kretanje napred. Od 1. aprila, verovatno niste bili u elementu, a planove za budućnost možda je bilo nemoguće ostvariti. Odjednom se magla podiže, a vi ste spremniji na akciju nego ikad.

Bik (19. april-20. maj)

Komunikaciona planeta Merkur nastavlja da se kreće napred nakon tri napete nedelje retrogradnog kretanja u vašoj zbunjujućoj dvanaestoj kući. Počevši od 25. aprila, možete se radovati uklanjanju izmaglice i sticanju više jasnoće o zbunjujućem pitanju. Pa, u određenoj meri: ovo je još uvek vaša pospana, maštovita zona, pa čak i pod najboljim okolnostima, donosi više intuicije i kreativnosti nego jasne logike. Taj kvalitet će se vratiti u velikim količinama kada mentalni Merkur uleti u vaš znak 15. maja.

Blizanci (20. maj-20. jun)

Vaš kosmički vladar, ekspresivni Merkur, završava još jedno retrogradno putešestvije i nastavlja sa kretanjem napred 25. aprila. Tokom protekle tri nedelje hodanja unazad kroz vašu jedanaestu kuću tehnologije i timskog rada, možda ste morali da uskočite i pokrijete kolegu koji je ispustio loptu. Ali sad je tome došao kraj. Željni ste da krenete dalje i pokrenete grupni ili lični projekat. Ne stidite se: razgovarajte sa sinergističkim dušama koje dele vašu viziju i čije se veštine podudaraju sa vašim. Zajedno ćete biti nezaustavljiva sila.

Rak (20. jun-22. jul)

Posle tri nedelje strpljenja koje vas je pošteno izmrcvarilo, vratićete se i možda preći na još višu oktavu kada glasnik Merkur 25. aprila nastavi da se kreće napred u vašem desetom polju orijentisanom ka cilju. Ponovo ste raspoloženi za posao. Dobro je to što ste tokom ovog Merkurovog retrogradnog ciklusa usavršili neke planove, uspostavili nove kontakte i sada osećate još veću želju da pritisnete gas nego ranije. Razgovarajte sa mentorom o načinima na koje možete skočiti na lestvici i maksimalno iskoristiti sve prilike koje vam se nađu.

Merkur kreće direktno 25. aprila: Lav (22. jul-22. avgust)

Nakon frustrirajuće tronedeljne retrogradnosti u vašem svetskom devetom polju, komunikator Merkur nastavlja da se kreće napred od 25. aprila. Možda će biti potrebno još nekoliko dana poziva i pregovora da razjasnite sve pogrešne komunikacije i šifrovane signale koji su bili prisutni od 1. aprila. Ali sad je vreme da krenete dalje u svoj preduzetnički poduhvat ili ambiciozno putovanje—ili šta god je zastalo. Konačno možete da kažete sve što mislite a da ne budete pogrešno shvaćeni.

Devica (22. avgust-22. septembar)

Muči vas neka tajna? Nije je bilo lako sačuvati poslednje tri nedelje, ali vam je to ipak pošlo za rukom. Od 1. aprila stvari su se možda zakomplikovale dok je vaš vladar, komunikaciona planeta Merkur, bila retrogradna u vašoj osmoj kući intimnosti i privatnosti. Kada planeta nastavi da se kreće napred, mogli biste otkriti da je skidanje ove stvari s leđa zapravo oslobađajuće. Imate nešto da priznate? Nemojte čekati da budete „primorani“ na to; preuzmite kontrolu nad situacijom i ispričajte svoju priču onako kako bi trebalo da bude ispričana.

Vaga (23. septembar-22. oktobar)

Šifrovani signali protekle tri nedelje uskoro će se povući u maglovitu prošlost dok glasnik Merkur zaključuje još jednu frustrirajuću retrogradnost, ovu koja je izazvala pustoš u vašem domenu odnosa u sedmoj kući. Verovatno partnera niste mogli da uhvatite ni za glavu ni za rep. Ali sve će se to razjasniti od 25. aprila. Ako sumnjate u partnerovu vernost, otvoreno mu to recite.

Škorpija (22. oktobar-21. novembar)

Nakon tri nedelje tokom kojih je retrogradni Merkura prolazio kroz vašu šestu kuću zdrave rutine, usluga i organizacije, možete da vratite red u svoj život. Ako vam je potreban podsticaj, imaćete motivaciju i jasnoću da počnete ili se vratite nekim pozitivnim navikama i životnim izborima. Sve će ići mnogo lakše.

Strelac (21. novembar-21. decembar)

Ljubav je ponovo u vazduhu, zato samo napred i duboko udahnite, Strelčevi. Ekspresivni Merkur završava tronedeljni retrogradni ciklus i kreće punom brzinom u vašu glamuroznu, zaljubljenu petu kuću 25. aprila. Sad možete bez brige da odete na kozmetički tretman ili da odete u šoping i obnovite garderobu. Znate da kada izgledate dobro, da se osećate dobro, i tada vaše samopouzdanje raste.

Jarac (21. decembar-19. januar)

Izađite iz skrovišta — i usudite se da pozovete ljude u svoju jazbinu! Posle izuzetno frustrirajuće tri nedelje Merkurovog retrogradnog hoda kroz vašu četvrtu kuću doma, upravo je to ono što prvo treba da uradite. Pozovite ljude u svoj dom. Od 25. aprila naći ćete savršen način da izrazite neke od stvari koje ste osećali i ljudi će moći da vas čuju. Ako ste u svađi s rođakom ili prijateljem, sve će se razjasniti i stišati mnogo brže i lakše nego što ste se nadali.

Vodolija (19. januar-18. februar)

Mentalne blokade su nestale! Vratili ste se u svoj elokventni element dok ekspresivni Merkur završava tronedeljni retrogradni hod kroz vaše treće polje komunikacije 25. aprila. Od 1. aprila možda ste se osećali kao da ne možete da artikulišete šta osećate, ili da vaš humor nije na zavidnom nivou. Ali sve se to završava kada planeta glasnik krene punom brzinom napred. Merkur ostaje u vašem trećem polju do 15. maja, pomažući vam da donesete neke pametne odluke i vratite svoj život na pravi put.

Ribe (18. februar-20. mart)

Sada možete prestati da stežete kaiš, Ribe – bezbedno je posegnuti za novčanikom! Nakon tronedeljnog retrogradnog kretanja kroz vašu drugu kuću finansija, glasnik Merkur kreće u direktan hod 25. aprila. Do 15. maja možete vratiti stvari na pravi put, a možda čak i napraviti neka neophodna poboljšanja u finansijskom sektoru. Nadamo se da ste imali priliku da pregledate svoj budžet i pronađete ona mesta na kojima je novac „cureo“ kada se retrogradni Merkurov hod završi. Ako treba da ozbiljno razgovarate sa nekim o zajedničkim troškovima, sledećih nekoliko nedelja je savršeno za to.

Viorel Kurnosov/gettyimages.co.uk