Šta nam donosi Merkur u Vodoliji: Prognoza za sve znake horoskopa

by | 4 februara, 2024
Šta nam donosi Merkur u Vodoliji: Prognoza za sve znake; žena čita horoskop na telefonu
Šta nam donosi Merkur u Vodoliji od 5. do 22. februara 2024? Nikad nije bila tanja granica između „ludosti“ i „genijalnosti“. Šta očekuje sve horoskopske znake?

Pored toga što je pametan tranzit, Merkur u Vodoliji je takođe pomalo neobičan. Naše misli će sigurno biti inventivne, možda do te mere da budu ekscentrične ili potpuno čudne. Tanka je granica između toga da budemo „čudni“ i da budemo genije, zar ne? Ovo je na kraju dobra stvar jer ćemo imati mogućnost da sagledamo život iz drugog ugla i dobijemo nove perspektive. A pošto je Vodolija veoma perspektivna, možemo takođe da provedemo vreme razmišljajući o tome kako da svoju budućnost učinimo svetlom.

Šta nam donosi Merkur u Vodoliji: Sve zavisi od vašeg znaka

Naše misli i ideje postaju progresivnije kada Merkur postavi kamp u Vodoliji. Ovaj znak je poznat po pomeranju granica, tako da kada se upari sa planetom mentalne aktivnosti, želećemo da razmotrimo šta bi moglo biti, a ne šta jeste. Originalne i ekscentirčne ideje su nešto što će obeležiti ovaj tranzit.

Vodolija treba da ostane neutralana i da ne dozvoli da naša osećanja stanu na put istini. Dakle, kada Merkur bude prošao kroz ovaj znak, imaćemo priliku da posmatramo stvari u koje smo emocionalno investirali kroz racionalnije sočivo. Ovaj pristup bi nam konačno mogao pomoći da vidimo ljude i situacije onakvima kakvi oni zaista jesu. Očekujte nekoliko „a-ha“ trenutaka zahvaljujući ovom dinamičnom duetu!

Jedina stvar na koju treba paziti tokom Merkurovog tranzita kroz Vodoliju je da ne povredite druge ili da ne zanemarite njihova osećanja. Merkur je mentalni znak, pa njegov biravak u Vodoliji može da nadjača emocije i da ih racionalizuje, što otežava osećanje. Moguće je da ćemo izgubiti kontakt sa našim osetljivom stranom, tako da se savetuje maksimalni oprez prilikom interakcije s drugim ljudima.

Ovan

Dosta lekcija je naučeno tokom boravka Merkura u Jarcu, a sada je sa Merkurom u Vodoliji mnogo lakše upravljati svojim vremenom. Ako vam se čini da stvari stagniraju, sada će biti vreme kada ćete se osećati kao da idete napred bez previše pritiska. Merkur čini sekstil vašem znaku, omogućavajući vam da govorite bez ikakvih ograničenja, ali razumevajući vrednost diplomatije. Sada će drugi razumeti šta im govorite.

Bik

Tokom ovog tranzita, Merkur u Vodoliji će vas motivisati da budete mnogo više usmereni na karijeru i fokusirani. Izgradnja nove rutine koja vam omogućava da vodite računa o svojoj energiji i smanjite stres je od suštinskog značaja. Dragi Bikovi, Merkur će vas takođe naučiti kako da se nosite sa neočekivanim sa Uranom koji je još uvek u vašem znaku. Očekujte da ćete sada biti zauzetiji, pa će možda biti potrebno znati kada da se odmorite, a kada da krenete u kaciju.  Potreban je balans.

Blizanci

Merkur u Vodoliji čini snažan trigon sa vašim znakom i može se osećati kao da je nastupio period buđenja. Vaša radoznala priorda i ogromna kreativnost nateraće vas da izađete iz svoje zone udobnosti. To je period u kome će vaše samoizražavanje biti mnogo buntovnije i hrabrije. Ne plašite se da se širite, rastete i učite u narednih nekoliko nedelja.

Rak

Dragi Rakovi, sa Merkurom koji je sada u Vodoliji, nastavljate da otkrivate sve ono što je bilo potisnuto i sakriveno duboko u vama. Tokom ovog tranzita, odvojite vreme da potražite i usmerite fokus na ono što vas čini srećnijim. Merkur u ovom znaku spaja rast koji ste doživeli u poslednje dve godine. To bi vam moglo pomoći da se odvojite od prošlosti koja vas možda sputava i da optimističnije gledate na stvaranje novih poglavlja.

Lav

Kako unosite harmoniju u svoje odnose biće testirano sa ovim Merkurom koji tranzitira kroz  Vodoliju. Ako se niste osećali prijatno u komunikaciji sa bliskim prijateljima, romantičnim ili poslovnim partnerima, Merkur će vam omogućiti da se osećate mnogo samopouzdanije dajući drugima do znanja kako se osećate. To bi mogao biti period u kome ćete doživeti veću popularnost. Bićete mnogo prijemčiviji za ljude i diplomatski nastrojeni kada su posao i obrazovanje u pitanju.

Šta nam donosi Merkur u Vodoliji: Devica

Naporno ste radili i uspeli da pokažete drugima da ste nezaustavljivi, ali ste možda zanemarili svoje potrebe. Vreme je da se odredi nova rutina koja će biti mnogo povoljnija sa Merkurom koji prelazi u Vodoliju. Uzmite potreban odmor i fokusirajte se na sebe. Ovim tranzitom analizirate koliko ste spremniji sada u odnosu na pre nekoliko godina.

Vaga

Ovaj tranzit Merkur kroz znak Vodolije pomoći će vam da zaista vidite u kom pravcu želite da idete u prijateljstvima i partnerstvima. Razumevanje šta drugi donose na sto biće od suštinskog značaja tokom ovog tranzita. Nećete imati toleranciju prema ljudima koji vam crpu energiju i troše vaše dragoceno vreme. Zaštita vaše energije treba da vam bude u fokusu tokom ovog tranzita.

Škorpija

Postoji mnogo refleksije sa ovim Merkurom u tranzitu Vodolije koji vas gura do novih visina. ije vam bilo lako u prethodnom periodu. Verovatno ste doživeli ne tako prijatne stvari u porodici ili na poslu. Sada ćete se sa ovim tranzitom osećati stabilnije i prizemljenije. Emocije ćete uspevati da držite pod kontrolom i da jasno sagledate šta to treba da promenite u svom životu.

Strelac

Dragi Strelčevi, Merkurov tranzit kroz znak Vodolije nateraće vas da se zapitate ko ste i koja je vaša misija. Šta je ono što vas zaista ispunjava i šta je to čime zaista želite da se bavite u životu? Najverovatnije ćete se tokom ovog tranzita odlučiti da usavršite neki zanat ili ćete početi da zarađujete od hobija.

Jarac

Kako Merkur konačno napušta vaš znak i ulazi u Vodoliju, spremni ste da zatvorite cikluse, oprostite i izlečite neke emocionalne rane. Sada vraćate fokus na rast, izgradnju samopouzdanja i fokusiranje na svoje snove. Merkur u Vodoliji vam daje hrabrost da krenete napred sa novom vizijom koja će vam pomoći da nastavite da se uzdižete.

Vodolija

Možda ćete se sada osećati živahno i inspirisano sa Merkurom u vašem znaku. Bićete motivisani da istražite nove predele, upišete kurs koji ste dugo želeli, upoznate nove ljude, proširite vidike… Ovaj tranzit će vam skinuti ogroman teret s leđa koji već nosite već duže vreme. I u ovom periodu mnogo ćete lakše izlaziti na kraj sa silnim obavezama.

Ribe

Moćan tranzit Merkura kroz znak Vodolije postavlja pozornicu za kulminaciju Saturnovog tranzita. Pokrećete novi ciklus u kome počinjete da se više fokusirate na sebe. Ispunite svoj dom i radni prostor vibracijama harmonije, mira, sreće i izobilja. U ovom periodu, vaš dom će biti vaše utočište. Tu ćete se puniti energijom koja će vam biti neophodna za sve one lepe stvari koje će se dešavati ove godine.

Evheniia Vasylenko/gettyimages.com