Šta nam donosi retrogradni Pluton od 2. maja?

by | maj 1, 2024
Šta nam donosi retrogradni Pluton od 2. maja; nasmejana, plavokosa devojka raširenih ruku stoji u polju žutog cveća a preko slike je nacrtan zodijački krug

Kao da nam retrogradni Merkur nije bio dovoljan ovog proleća, imaćemo i retrogradni Pluton od 2. maja. I te kako će ga osetiti svi horoskopski znaci. 

Planeta transformacije, rasta i ponovnog rađanja kretaće se retrogradno od 2. maja do 10. oktobra 2024. godine. Pluton je patuljasta planeta, jedna od najmoćnijih u Sunčevom sistemu. Pod uticajem njegove energije u životu se dešavaju događaji koji ruše uobičajene temelje, stereotipe i veze.

Na momenat vam se može činiti da je most na kojem stojite dignut u vazduh, ali to je u stvari samo veliko spremanje vašeg života. Nakon toga u vaš život će doći nešto mnogo bolje i kvalitetnije. Dobra analogija za ilustraciju ovog uticaja bila bi scena iz filma Hari Poter i tajna odaja, gde feniks gori i odmah se diže iz pepela. Otprilike tako na nas utiče Pluton u direktnom, odnosno direktnom kretanju.

Do sredine oktobra mnoge će mučiti zavist i ljubomora. Ne dozvolite da vas savladaju mračne misli, jer ćete u tom slučaju bili lak plen manipulatorima. Samo smirenost i čvrste odluke pomoći će vam da sa minimalnim gubicima prođete kroz period retrogradnosti Plutona i dođete do prijatnih promena.

Za vreme retrogradnog Plutona ne bi trebalo da rizikujete i pristajete na primamljive ponude bez detaljnog proučavanja svih aspekata. Izbegavajte sukobe, jer i najmanje svađe mogu imati razorne posledice. Ne komunicirajte sa ljudima koje smatrate toksičnim i nemojte se tako ponašati. U ovako teškom periodu potrebno je više pažnje posvetiti unutrašnjim procesima i radu na ličnoj transformaciji.

Kako će retrogradni Pluton uticati na znakove zodijaka

Ovan

U vašem životu je moguće sledeće: potpuna promena okruženja, nagli rastanci sa prijateljima i nastanak potpuno novog društvenog kruga! U blizini se mogu pojaviti uticajni poznanici. Moguć je i nagli porast popularnosti i prepoznatljivosti, na primer putem društvenih mreža. U suštini, promene vrednosti i veliki novac će doći kroz kolektivni rad. Zbog toga ćete morati da naučite da gradite odnose sa trenutnim timom.

Bik

Očekuje vas promena životnih smernica: u pozadini kratke krize vezane za vaš lični život, pojaviće se nove težnje. Sve do promene posla ili oblasti delatnosti. Možda će vam biti ponuđena i visoka pozicija. Čak i ako nikada niste težili da postanete šef, od maja do oktobra shvatite ćete da ste rođeni za tu poziciju.

Blizanci

Vreme je da povećate ono što već imate. Verovatno ćete se u junu-julu češće kretati po svetu: putovanja će doneti i dobro iskustvo i neka razočaranja. Probudiće se žeđ za znanjem: poželećete da čitate i udubite se u različite teme, da naučite nove veštine.

Rak

Retro Pluton će vam doneti ogromnu transformaciju ličnosti. Možda ćete uspeti da se oslobodite strahova ili loših navika. Dramatične promene mogu se desiti ne samo u mislima, već iu telu. Postoji rizik od lakših povreda, što će naglasiti potrebu za povećanjem pokretljivosti i fleksibilnosti zglobova uopšte.

Šta retrogradni Pluton donosi Lavovima

„Plutonska“ transformacija će doći u vaš život kroz vaš lični život. Očekujte velike promene u vašoj vezi. Najverovatnije će to biti povezano sa raskidom: možda ćete se odlučiti za razvod ili ozbiljan razgovor sa partnerom. Ne shvatajte negativan ishod u ljubavi kao tragediju ili neuspeh. Na ovaj način, Pluton će vam pomoći da se oslobodite suvišnih i nepotrebnih stvari.

Devica

Morate se koncentrisati na svoje odgovornosti i dužnosti, uključujući i sebe. Ovo je vreme kada ćete morati da obratite pažnju na svoje zdravlje. Stare bolesti sa kojima se niste dugo bavili, sad će tražiti punu pažnju. Takva nelagodnost će vas primorati da preispitate svoj životni stil i navike u ishrani. Možda će vas to podstaći da budete fizički aktivni. Nije slučajno što će vam Pluton poslati takav impuls. Briga o sebi biće priprema za veće promene u životu povezane sa povećanim opterećenjem.

Vaga

Sa pojavom retrogradnog Plutona u vašem životu doći će vreme stvaranja. To se može manifestovati u obliku otvaranja sopstvenog posla, rođenja deteta ili pojave novog hobija koji će doneti dobar novac. Takođe postoji šansa da se u vašem životu pojave novi prijatelji, što će izazvati promenu interesovanja. Prijatna atmosfera može da vas opusti, ali ne spuštajte gard: Pluton može da testira vašu snagu u svakom trenutku.

Šta donosi retrogradni Pluton Škorpijama

Morate preispitati svoje vrednosti (naročito porodične). Možda treba da provedete više vremena sa svojom porodicom ili da se sastanete sa prijateljima koje niste videli dugo vremena. U vašem slučaju, Pluton će primorati ispoljavanje osetljivosti prema ljudima do kojih vam je stalo. Ako ignorišete ovaj zahtev, postoji rizik od pogoršanja međusobnog razumevanja i gubitka komunikacije na duži period, možda zauvek. Vremenom ćete shvatiti da je to na vašu štetu.

Strelac

Pluton će vam „podariti” vrtlog promenljivih okolnosti, zahvaljujući kojima ćete morati često i dramatično da menjate mnoge stvari u svom životu – od svakodnevnog putovanja na posao do zemlje u kojoj živite ili profesije. Ovo će vas verovatno podstaći da naučite nove veštine (od astrologije i ezoterije do kvantne fizike) Zato se pripremite za prilično nestabilan period.

Jarac

Tokom ovog perioda možete se ili dramatično obogatiti ili izgubiti mnogo novca. Da biste postigli maksimum, ne treba da se plašite ambicioznih ciljeva. Pluton će vas naterati da razmislite o pronalaženju načina za povećanje prihoda. Radoznalost u ovom pitanju će vam pomoći da dostignete novi nivo. Lenjost i nedostatak inicijative, naprotiv, doprinose vraćanju unazad. Dakle, uspeh će doći tek nakon preuređenja prioriteta.

Vodolija

Očekuje vas napredak u karijeri. Povećaće se vaše šanse da zauzmete visoku poziciju ili osvojite pažnju ljudi koji su vam važni. Približavanje ovim ciljevima omogućiće vam da budete aktivni u društvenim aktivnostima. Međutim, pozitivan razvoj događaja ne znači da vam je Pluton dao poklon. Biće potrebno mnogo truda da doživite sve ove bonuse.

Riba

Kako se leto približava, zbog nedostatka utisaka i emocija, poželećete da odete na dugo putovanje ili čak da se preselite u drugu zemlju. Ako osetite takav impuls, znajte da je to vaš unutrašnji signal da je došlo vreme za promene. Odlučivši se za takve avanture, proći ćete kroz neka teška iskušenja, ali na kraju nećete požaliti.

Kako razlikovati prehladu od alergije?

AndreyPopov/gettyimages.com