Da li ste čuli za zloćudnu zvezdu Algol? Pogledajte kakve promene vam donosi u život od 15. jula

by | jul 9, 2024
konjukcija marsa i urana 2024 nad zvedom Algol

Konukcija Marsa i Urana nam svakih 18 meseci unese neravnotežu u život. Ovoga puta ona se dešava na zloćudnoj zvezdi Algol – evo šta nas čeka od 15. jula

Ovaj dinamični događaj označava jednu od najznačajnijih astroloških pojava u godini, obećavajući neočekivane pomake i potrese kako kolektivno tako i za svaki horoskopski znak. Međutim, pre nego što razgovaramo o uzbudljivoj i snažnoj sinergiji Marsa u konjunkciji sa Uranom, važno je razumeti značaj i nebesku ulogu svake planete prilikom prolaska kroz ovaj zemljani znak.

Šta u astrologiji predstavlja Uran?

Počnimo sa Uranom, planetom haosa, poremećaja i pobune, koju često nazivaju „Veliki Buntovnik“. Poznato je da je to planeta koja stvara promene, ruši barijere i granice, u suštini težeći individualnosti, oslobođenju i želji da se ide protiv statusa kvo. Za referencu, Uran je u tranzitu u znaku Bika od 2018. godine, gde je promenio koncepte stabilnosti i bogatstva ( kriptovaluta, plaćanje mobilnim telefonima, uticaji na životni stil, itd.) dok je izazivao tradicionalne norme i vrednosti. Teme vezane za finansije, poljoprivredu i ekološku održivost su takođe od većeg značaja kako Uran nastavlja da eksperimentiše i inovira.

Članak se nastavlja posle reklama

Kakve nam promene najavljuje Mars?

Go-getter Mars, s druge strane, je planeta rata, želje, energije, takmičenja i strasti. Crvena planeta se svake dve godine vraća u isti znak, motivišući i energizirajući sve na šta naiđe.Ipak, Mars se smatra oslabljenim u znaku Bika, jer je to znak kojim vlada Venera i koji preferira da se kreće polako da bi se prepustio jednostavnim životnim zadovoljstvima. Ipak, kada kombinujemo Marsovu asertivnost i osobine orijentisane na akciju sa senzualno vođenim Bikom, naše akcije nisu samo namerne, već i fokusirane i praktične. Sve u svemu, Mars u Biku je podstaknut željom za opipljivim i dugotrajnim rezultatima.

Šta nam donosi konjukcija Marsa i Urana 15. jula?

Ovog 15. jula, Mars će se spojiti sa Uranom po prvi put od avgusta 2022, ulivajući osećaj hitnosti i hrabrosti Uranovoj želji za prevratom i pobunom, potencijalno katalizujući iznenadne promene i poremećaje, posebno u vezi sa temama kao što su novac, sistem vrednosti i udobnost. Ovo služi kao prilika da preduzmete hrabre akcije i napravite odlučne pokrete u oblastima u kojima ste se možda osećali zaglavljeno. Bilo da je u pitanju iznenadna promena karijere ili novootkriveni sistem vrednosti, ovaj tranzit vas podstiče da prihvatite neočekivano.

Sa mračne strane, blizina Marsa Uranu može biti promenljiva i sklona nezgodama, tako da je najbolje izbegavati rizična ili impulzivna ponašanja tokom ovog vremena. Ove godine trebalo bi da budete  još oprezniji jer se konkjukcija dešava iznad zloglasne zvezde Agol.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta je zvezda Algol i kakvo joj je značenje u astrologiji?

Algol je jedna od 26 fiksnih zvezda koje poznaju astrolozi. Njen simbol je glava meduze i obično se smatra prilično zloćudnom zvezdom. Nalazi se na 26 stepenu Bika, baš na mestu gde se ove  godine događa konjukcija Marsa i Urana.

Algol, takođe poznat kao Meduzina glava ili Demonska zvezda, jedna je od najpoznatijih binarnih zvezda u sazvežđu Persej. U astrologiji, Algol se često smatra zlobnom fiksnom zvezdom, a njen uticaj je istorijski povezan sa izazovima i potencijalnim poteškoćama. Izuzetno je važna za mundanu astroogiju, odnosno granu astrologije koja se bavi globalnim svetskim i političkim događanjima.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta nam donosi konjukcija Urana i Marsa nad zvedom Algol: Prognoza za svaki horoskopski znak?

Ovan (21. mart-19. april)

Očekuje vas novopronađeni osećaj sigurnosti, Ovnovi. Sa vašim nebeskim vladarom, Marsom, koji se sjedinjuje sa Uranom u Biku, možete očekivati nagle promene kada su u pitanju vaši resursi, lična ulaganja i finansijski izvori prihoda. Bilo kreativno ili novčano, ovo je vreme za eksperimentisanje i istraživanje nekonvencionalnih načina zarađivanja za život i, što je još važnije, osećanja sigurnosti u sebi.

Bik (20. april-20. maj)

Proslavite svoju individualnost i otelotvorite ono što vas čini jedinstvenim, Bikovi. Vatreni Mars je u neposrednoj blizini Urana u vašem znaku, podstiče vas da se oslobodite samonametnutih ograničenja istovremeno jačajući želju za promenom. Verovatno ćete osetiti nalet energije i inspiracije u ovom trenutku, jer je to moćan tranzit zapokretanje smelih promena u vašem životu. Upozorenje: ovo nije vreme da rizikujete ili delujete impulsivno; vežbajte sa oprezom.

Članak se nastavlja posle reklama

Blizanci (21. maj-20. jun)

Ne podrivajte svoju intuiciju, Blizanci. Mars udružuje snage sa Uranom koji stvara promene, aktivirajući vašu 12. kuću duhovnosti i nesvesnih obrazaca, što će vas verovatno opteretiti uvidima jakim i iznenadnim poput munje. Vaši snovi su posebno živopisni u ovom trenutku, jer ovaj nadrealni tranzit donosi šokantne informacije iz vašeg podsvesnog uma. Vizije budućnosti stižu neočekivano, posebno kada ste u samoći. Ovo je prilika da oslobodite stare obrasce koji vam više ne služe.

Rak (21. jun-22. jul)

Očekivali ste neočekivano u pogledu vašeg osećaja pripadnosti svetu, Rakovi. Sa Marsom u konjunkciji sa Uranom koji pali vašu 11. kuću asocijacija, društvenih poslova i slobode pojedinca, verovatno će doći do iznenadnih promena i poremećaja u vašoj mreži. Bilo lično ili putem društvenih medija, možda ćete se osećati primorani da se uskladite sa  zajednicama koje su u skladu sa vašim osnovnim vrednostima. Vaši ciljevi i snovi nisu izuzetak, jer će verovatno doći do radikalnih promena.

Članak se nastavlja posle reklama

Lav (23. jul-22. avgust)

Razmotrite različite pristupe kada preuzmete vođstvo, Leo. Sa Marsom u konjunkciji sa Uranom u vašoj 10. kući autoriteta, reputacije i javnih nastupa, možda ćete doživeti iznenadne promene, poremećaje ili prilike u vašem profesionalnom životu. Ovo može dovesti do neočekivanog napretka ili promena u putanji vaše karijere, ali što je još važnije, označava vreme da potvrdite svoje ambicije i preduzmete hrabre korake ka svojim profesionalnim ciljevima.

Devica (23. avgust-22. septembar)

Ne oklevajte da krenete drugim putem, Device. Iznenadili biste se kada biste videli šta vas čeka na drugoj strani. Ovo je posebno važno uzeti u obzir kada Mars u konjunkciji sa Uranom pali vašu devetu kuću vere, putovanja i samootkrivanja, jer je to prilika da proširite svoje horizonte i prihvatite nova iskustva. Možda ćete se osećati prinuđenim da istražujete nove filozofije i krenete na spontana putovanja, posebno ona koja osporavaju vašu perspektivu i tačku gledišta.

Vaga (23. septembar-22. oktobar)

Priznajte šta vam se otkriva, Vage. Mars vlada vašim sektorom odnosa i pravi nestalnu konjunkciju sa Uranom u Biku, u vašoj osmoj kući duševnih veza, zajedničkih resursa i razmene energije. Bilo da se radi o romantičnom ili finansijskom smislu, neočekivane promene će se dogoditi u vašim intimnim zajednicama. Ovo vas podstiče da prihvatite ranjivost kako biste mogli da transformišete aspekte svog života koji su stagnirali.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpija (23. oktobar-21. novembar)

Očekujte iznenađujući razvoj u vašim odnosima, Škorpija. Mars je vaš tradicionalni vladar, i on je u konjunkciji sa buntovnim Uranom u vašoj sedmoj kući sporazuma, kompromisa i partnerstava. Bilo lično ili profesionalno, možda ćete doživeti prodore ili sukobe koji podstiču neophodne promene u vašem odnosu prema drugima. Ovo je vreme da potvrdite svoje potrebe dok se obavezujete na zajedništvo.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Prigrlite inovacije i eksperimentisanje u svom svakodnevnom životu, Strelčevi. Mars radi zajedno sa Uranom koji stvara promene, aktivirajući vašu šestu kuću zdravlja, radne rutine i dela službe, inspirišući remont koji je odavno zakasnio. Bilo da se radi o donošenju zdravstvenih odluka ili želji da inovirate svoje radno okruženje, ovaj haotičan, ali oslobađajući period doprinosi vašoj efikasnosti i nivou lične i profesionalne produktivnosti.

Jarac (22. decembar-19. januar)

Prihvatite ovaj period neočekivanih razmišljanja, Jarac. Sa Marsom u konjunkciji sa Uranom u Biku, paljenjem vaše pete kuće kreativnosti, projekata strasti i samoizražavanja, sve, od romantičnog sastanka do iznenadnog naleta kreativnosti, moglo bi da vas uhvati nespremne na uzbudljiv način. Ovaj tranzit nudi priliku da pokažete svoje talente. Podstiče vas da neustrašivo sledite svoje strasti i da se prepustite aktivnostima koje vam donose radost i ispunjenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Vodolija (20. januar-18. februar)

Ako postoji neko ko zna kako da pronađe utehu u haosu, to si vi, Vodolije. Mars je u konjunkciji sa vašim modernim vladarom, Uranom, donoseći neočekivane potrese i preokret u vašu četvrtu kuću doma, porodice i emocionalnih osnova. Uprkos poremećajima u vašem životnom prostoru ili porodičnoj dinamici, ovo je prilika za vas da potvrdite svoju nezavisnost dok negujete osećaj sigurnosti u svom ličnom prostoru.

Ribe (19. februar-20. mart)

Jeste li ikada čuli za eureka trenutak, Ribe? Sa Marsom u konjunkciji sa Uranom u Biku, potresajući vašu treću kuću komunikacije, misaone procese i neposredno okruženje, očekujte iznenadne uvide i pomake u vašim razgovorima. Osim što ćete vas iznenaditi neočekivanim vestima, vreme je da hrabro izrazite svoje ideje i istražite nove načine da se povežete sa braćom, sestrama, rođacima i bliskim vršnjacima.

sarayut/gettyimagesplus

Tagovi: