Najsrećniji horoskopski znaci u 2024: Vama će Nova godina doneti uspeh i sreću!

by | 26 novembra, 2023
najsrećniji horoskopski znaci u 2024.

Ko su najsrećniji horoskopski znaci u 2024?

Kraj 2023. se bliži i nema boljeg vremena da razmislite o svojim predstojećim novogodišnjim odlukama. Ako ste jedan od horoskopskih znakova koji imaju najbolju godinu pred sobom, biće vam posebno drago da vidite šta vam zvezde spremaju sledeće godine. U 2023, usponi su bili visoki, a padalo se naglo, ali horoskop za 2024. nam da je priliku da počnemo iznova. Ova godina vas vodi ka revolucionarnim potragama, tako da se nemojte iznenaditi ako vaš život – i ostatak sveta – poprimi sasvim drugačiji izgled pre 2025.

 

Šta nas čeka u 2024. godini?

Naredna, 2024. godina, počinje tako što srećna planeta Jupiter izlazi iz retrogradnosti, ulivajući kolektivu nadu, veru i optimizam za svetliju budućnost koja je pred nama. Retrogradni Merkur će takođe završiti svoj put unatrag do 1. januara, vraćajući ideje, misli i dugoročne ciljeve u punu brzinu. Sve je ovo propraćeno velikim povratkom Plutona u Vodoliju, 20. januara, kao i direktno postavljanje Urana 27. januara. Ponovno promišljanje o vašim vrednostima moglo bi da otvori neočekivane prilike i nove perspektive, posebno kada je reč o astrološkim kućama kojima vladaju Bik i Vodolija u vašoj natalnoj karti. Nemojte se plašiti da testirate svoju sreću i izađite van onoga što vam je poznato. Mogli biste otkriti neiskorišćeni talenat ili nekonvencionalan izvor prihoda.

Sezone pomračenja 2024.

Što ste prizemljeniji, lakše ćete se snalaziti u prvoj sezoni pomračenja 2024. Održaće se samo nekoliko dana nakon prolećne ravnodnevice—da ne spominjemo nepredvidivi kvadrat Mars-Uran—pomračenje Meseca u Vagi će biti 25. marta , nakon čega sledi pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila. Ovaj haotičan period će vas ohrabriti da se oslobodite veza i obaveza koje ne uzvraćaju, omogućavajući vam da bez izvinjenja preuzmete kontrolu nad svojim životom i vodite sa samopouzdanjem i nezavisnošću. 20. aprila, zadivljujuća konjunkcija Jupiter-Uran u Biku bi mogla da donese šokantne događaje koji su za vas iznenađujuće korisni. Najbolji deo? Venera će udružiti snage sa Jupiterom u Biku 23. maja, dodajući izobilju. Označite ovaj datum u svojim kalendarima, jer će to biti jedan od najpovoljnijih trenutaka 2024.

Do 25. maja, srećni Jupiter će debitovati u Blizancima prvi put od 2013. godine, gde će ostati do 2025. Ovaj 13-mesečni tranzit će ugasiti naše kolektivne radoznalosti i razviti oblast globalnih komunikacija. Pre nego što se 2024. približi kraju, 17. septembra će doći do delimičnog pomračenja Meseca, koje će se desiti u Ribama prvi put posle skoro 10 godina. Gde se Ribe nalaze u vašoj karti? A šta ste radili u martu 2015? To bi moglo da objasni šta će vam ovo sledeće putovanje doneti. Ovo je prvi u nizu pomračenja koji će se nastaviti tokom 2025-2026, pa ovo smatrajte uvodom za ono što dolazi.

Najsrećniji horoskopski znaci u 2024. su:

Ako Sunce, Mesec ili vaš ascedent padaju u bilo koji od sledećih horoskopskih znakova, 2024. godina bi mogla biti godina za pamćenje. Evo zašto:

Ovan

Divni ste baš takvi kakvi jeste, ali 2024. bi mogla biti godina kada odlučite da ponovo osmislite svoj imidž, ovnovi. Ovo će biti posebno izraženo kada Severni čvor nastavi svoje adrenalinsko putovanje kroz vašu prvu kuću ličnosti, podstičući vašu unutrašnju vatru i želju za uspehom, ali ima još toga. Pluton će ponovo ući u vašu 11. kuću društvenih poslova 20. januara, nudeći vam priliku da transformišete svoje buduće ciljeve, kao i osećaj pripadnosti svetu. Postoji velika šansa da postignete sve što ste zacrtali. Mars — vaša vladajuća planeta — će na kraju udružiti snage sa Plutonom u Vodoliji 14. februara, što vas čini ogromnom silom na koju se može računati u vašoj zajednici. Obavezno razjasnite svoje ciljeve, tako da možete iskoristiti ovu ultra-moćnu sinergiju.

Ove godine, sezonu Ovna prati pomračenje Meseca koje će napuniti vaš sektor odnosa 25. marta, nakon čega sledi pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila. Ostavite po strani ono što vas je sprečavalo da se potpuno posvetite sebi. Očekuje vas uzbudljivo novo poglavlje života, jer će vam se pružiti prilika da vratite svoju moć i oslobodite se obmanjujućih energija kojima ste se nesvesno posvetili. Oslobađanje nikada nije bilo tako dobro.

Osnažujuća konjunkcija Jupiter-Uran 20. aprila mogla bi da vas iznenadi neočekivanim udarom, koji će vas odvesti ka novom finansijskom putu. Ne bi škodilo da igrate loto ili testirate svoju sreću, jer će Venera na kraju udružiti snage Jupitera u vašoj drugoj kući ličnog bogatstva.

Najsrećniji horoskopski znaci u 2024: Bik

Vaše ambicije su jake u 2024. godini, pa očekujte i nagradu. S obzirom da se alhemijski Pluton vraća u vašu 10. kuću vlasti u januaru, teme oko vašeg zanimanja, reputacije i javne ličnosti biće od većeg značaja. Dublja posvećenost vašim profesionalnim ciljevima može vam omogućiti da ostvarite ogroman uticaj u svetu. Neki od vas će možda odlučiti da preispitaju svoj svakodnevni raspored do pomračenja Meseca u Vagi 25. marta, jer ćete želeti da maksimalno iskoristite svoj potencijal i postanete još energičniji i efikasniji.

Svet je vaš, Bikovi! Jupiter će formirati konjunkciju sa Uranom koji stvara promene u vašoj prvoj kući ličnosti 20. aprila, inspirišući vas da se ponovo predstavite svetu. Razmišljate da li da pokrenete novi posao na mreži? Nikada nije bilo bolje vreme za novi poduhvat. 23. maja, Venera — vaš planetarni vladar — takođe će se pridružiti Jupiteru u veoma prosperitetnoj konjunkciji u Biku 23. maja. Osim što će svetu pokazati vašu pravu vrednost, ovo poravnanje bi moglo da poveća vaš finansijski status i da vam pomogne da redefinišete svoj lični brend . Ovo je daleko jedan od najsrećnijih tranzita koje ćete ikada iskusiti u svom životu, pa neka se računa! Nakon što Jupiter 25. maja uđe u Blizance i vašu drugu kuću finansija, počećete da zarađujete još više novca.

17. septembra, pomračenje Meseca u Ribama će uzdrmati vašu 11. kuću zajednice i inspiracije, donoseći značajne promene u vaš društveni život i načine povezivanja sa ljudima. Ovaj apsekt traje narednih šest meseci. Ovo pomračenje će pomeriti vašu putanju i pokazati vam novu viziju budućnosti. Takođe će se zauvek završiti jedno profesionalno poglavlje.

Blizanci

Ne tražite ništa više od intelektualne stimulacije, Blizanci. Srećom po vas, 2024. vam donosi beskrajne ideje i mudrost.  Pluton će se 20. januara vratiti u Vodoliju. Nastaviće svoje putovanje koje vam menja život kroz vašu devetu kuću avantura, sistema verovanja, objavljivanja i samootkrivanja. Ako slučajno radite u medijima,  vaša sposobnost da utičete na mase i proširite svoju percepciju sveta će dobiti podsticaj. Mars će se takođe pridružiti Plutonu u ovoj oblasti vaše natalne karte 14. februara. Time će dodati osnažujuću i promenljivu energiju u ovu mešavinu. Budite pronicljivi kada je u pitanju praćenje vaših društvenih i intelektualnih instinkta, čak i ako to znači da svoju energiju preusmerite na nešto značajnije.

Pripremite se za promenu na polju ljubavi ovog proleća, jer bi pomračenje Meseca u Vagi 25. marta i pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila moglo da zapali nove strasti (ili možda čak i novu romantičnu vezu). Sprijateljiti se sa novom zajednicom istomišljenika, bilo lično ili putem društvenih medija, takođe je mogućnost.

Jupiter — planeta obilja i izobilja — takođe će ući u vaš horoskopski znak 25. maja po prvi put od 2013. Ovaj tranzit vas čini nebeskim favoritom 2024, pa vam čestitamo na svoj ovoj dodatnoj sreći! Najveća planeta u Sunčevom sistemu nudi vam priliku da rastete, širite se i istražujete intelektualne aktivnosti koje bi vam mogle dugoročno koristiti.

Najsrećniji horoskopski znaci u 2024: Jarac

Ako vas je život iznervirao do kostiju, ne brinite. Skoro ste izašli na svetlo, Jarčevi! Pluton — planeta smrti i ponovnog rađanja — konačno će završiti svoje putovanje kroz vaš horoskopski znak 20. januara. Može se reći da ste imali dovoljno „transformacije“ za ceo život.

U svetlijoj noti — i baš na vreme za prvu sezonu pomračenja 2024. — srećni Jupiter će udružiti snage sa Uranom preko vaše pete kuće ljubavi, kreativnosti i samoizražavanja 4. marta. Spremite se da izmislite nešto veoma nekonvencionalno i novo u tvom životu. Neočekivana prilika za ljubavnu aferu mogla bi da povuče vaše srce, ako ne i potpuno inspiriše novopronađenu kreativnu strast. Ali čekajte, biće bolje! Venera željna zadovoljstva će se na kraju sastati sa Jupiterom u zemaljskom znaku Bika 25. maja. To će uneti vrednost, romantiku i obilje u ovu oblast vašeg života. Pošto je element zemlje opipljiv i unosan, ovo bi moglo dovesti do prilike za vas da utemeljite svoju umetničku viziju. Naravno, tokom tog procesa ćete i zaraditi. Ova energija je takođe veoma plodna, što je čini idealnom za rođenje nečeg novog u vašem životu, uključujući decu ako ste zainteresovani da postanete roditelj.

Kao da ovo nije bio dovoljan razlog da započnete novi uzbudljiv projekat, Mars će takođe udružiti snage sa Uranom u Biku 15. jula. Pripremite se za inspiraciju koja će vas pogoditi kao munja, jer bi vas šokantan nivo zamaha mogao odvesti ka potpuno nova stvarnost.

freshsplesh/istock/gettyimagesplus