Reiki metod: Kako se osloboditi karmičkih problema?

by | avgust 18, 2023
reiki metod karma

Da li reiki metod zaista pomaže da očistite auru i poboljšate karmu? Otkrivamo vam osnove

Postoji nešto što zovemo plemenska karma, a to je u suštini postupak koji utiče na sve članove jedne porodice. Plemenska karma se formira usled različitih postupaka članova porodice (i živih i umrlih), jer bilo koja naša radnja ostavlja traga na celu porodicu u celini i na sve njene potomke. Naravno, bilo kakve negativne radnje i manifestacije (krivična dela, samoubistva, zavisnosti, šteta, urokljiv pogled, itd.) pomažu u formiranju karme koja je destruktivna za porodicu, koja potomcima obećava neuspehe, lošu sreću u novcu i poslu.

Ali karma porodice nije sve što može uticati na život osobe. Postoji i lična karma. Naše sopstvene misli i dela mogu da pogoršaju ionako tešku situaciju, jer je naša sudbina potpuno u našim rukama, a naša sadašnjost i budućnost zavise od naših postupaka, a ponekad i reči. Reiki metod kaže da naše reakcije (bes, ljutnja, razdraženost, itd.) mogu pogoršati ličnu karmu. A da biste izašli iz cikličnog obrasca, koji je sličan točku karme, morate naučiti da pratite sopstvene emocije i naučite da reagujete na ono što se dešava sa stanovišta mudrosti i dobrote. Na ovaj način ćemo postepeno izlaziti iz sledećeg ciklusa gubitaka, bola i negativnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Reiki metod: kako se osloboditi neke vrste karmičkih problema

Korak 1. 5 principa Reikija

Postoje određeni principi Reikija koji pomažu u obnovi uma i promovišu samoizlečenje. Ovi principi se moraju svakodnevno proglašavati i poštovati. Poželjno je da reči ne odstupaju od dela:

Ne ljuti se

Bez brige

Članak se nastavlja posle reklama

Biti zahvalan

Radi

Članak se nastavlja posle reklama

Budi ljubazan

Korak 2. Čišćenje aure

Čišćenje aure je ritual koji je neophodan kako biste se oslobodili besa, anksioznosti, strahova, loših navika i svega što vas ometa i sprečava da iskočite iz točka karme. Postoji mnogo načina za čišćenje aure. Na primer, uz pomoć vode – dok se tuširate, zamislite kako isperete nagomilanu negativnost, kako ona teče zajedno sa mlazovima vode u kupatilu. Možete koristiti sodu bikarbonu ili so i okupati se sa njima. Veruje se da soda i so apsorbuju negativnu energiju.

Članak se nastavlja posle reklama

Korak broj 4. Razvoj svesti

Reiki je prvenstveno duhovna praksa koja pomaže svesnosti da se pređe na viši nivo duhovnog razumevanja. U tu svrhu se u praksi koriste meditacija, pranaiama (vežbe disanja), molitve i mantranje. Oba daju mir i istovremeno pomažu u obnavljanju energije.

Korak broj 5. Vizuelizacija (vatrena lopta)

Postoji nekoliko tehnika koje su takođe usmerene na čišćenje aure. Jedna od njih je vizuelizacija vatrene lopte iznad glave. Neophodno je detaljno zamisliti kako se iznad glave formira lopta svetlosne energije. Kada ova lopta poprimi veličinu fudbalske lopte, treba da zamislite kako ona prolazi kroz celo telo i eliminiše tamna mesta i negativnosti, ispunjavajući vas novom svetlosnom energijom.

Članak se nastavlja posle reklama
fizkes/iStock/GettyImagesPlus