Horoskop za maj 2023: Ljubav, posao i finansije

by | april 27, 2023
mesečni horoskop za maj 2023

Maj je vreme kontrasta i ekstrema! Od 5. maja, pun mesec i pomračenje meseca u Škorpiji doprinose buđenju uspavanih strasti i potisnutih želja, zaoštravanju starih potraživanja i pritužbi. Senzualna Venera u Raku od 7. maja uneće svetle nijanse u paletu emocija, izazivajući oštre promene raspoloženja.

Horoskop za maj 2023. predviđa da će u prvoj polovini maja mnoge akcije ljudi diktirati instinkti, uključujući sklonost sukobima i razaranju. U određenoj situaciji, moraćete da kontrolišete svoje emocije i osećanja. Neuravnoteženi pojedinci rizikuju da budu povređeni sopstvenim rečima i delima. Sumnje vam mogu jako osujetiti planove u maju, zato im ne podležite.

Horoskop za maj 2023. ne savetuje da pokrećete neke teške teme, niti da krećete u rašćišćavanje nerazjašnjenih pitanja. Izbegnite rasprave sa ljubavnikom, supružnikom, decom ili kolegama.

Članak se nastavlja posle reklama

Prelazak Jupitera u Bika od 16. maja jedan je od najgrandioznijih astroloških događaja u 2023. godini. Istog dana, Jupiter formira kvadrate sa Marsom i Plutonom – ovo je simbol velike konkurencije i borbe za zemaljska dobra. Energiju u drugom delu maja treba usmeriti u korisnom pravcu – poslovni život, rad, sport, nauka, umetnost.

Na početku svog kretanja u znaku Bika, Jupiter obećava uspeh i prosperitet sa aktivnom životnom pozicijom, omogućava vam da stvorite plodno tlo za najteže poduhvate. Na ovom talasu, dobro  je prihvatiti se novog posla, pokrenuti projekte.

Za one koji sebe smatraju potcenjenim, postoji sjajna šansa da se dokažu, pokazujući najbolje kvalitete i sposobnosti u poslednjoj dekadi maja. Na primer, kreativni debi, javni nastup, učešće na takmičenju, intervjui i ispiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Na opštoj astrološkoj pozadini maja stajaće imperijalna figura Plutona, koji od 1. maja ulazi u retro fazu. Tokom celog meseca promovisaće promene i transformaciju u različitim oblastima života. Dobar trenutak da okončate ono što smatrate dosadnim, dosadnim, štetnim ili neperspektivnim za sebe. Na primer, prekinuti opresivnu vezu, podneti zahtev za razvod, preći na zdrav način života, promeniti imidž, posao ili zanimanje. Mala lična revolucija u maju omogućiće vam da oslobodite mesto u svom životu za nešto pozitivnije i poželjnije.

Horoskop za maj 2023.

Ovan

Za Ovna je ovo harmoničan mesec. Posebno, njegova prva i druga dekada. Bežite od avantura od 3. do 7. maja. Odbijte da manipulišete novcem, to bi moglo dovesti do gubitaka. Odluke o kojima je potrebno dobro da razmislite odložite za period 7-18. maja. Povoljno je vreme za kupovinu ili prodaja nekretnine, planiranje izgradnje i popravaka. Glavna stvar je da ne počnete sve odjednom. Ovan treba da štedi energiju tokom maja. Pripremite se za malo teži i zahtevniji period koji počinje nakon 20. maja 2023. godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Bik

U prvoj i drugoj dekadi maja Bik treba da sprovede u delo ono što je zamišljeno. Snage za to će, bez sumnje, biti. Glavna stvar je da ne sedite mirno, već da budete aktivni. Tada ćete moći da napravite iskorak u karijeri i drugim životnim poljima. Budite diskretni u ophođenju sa menadžmentom od 3. do 7. maja. Drugi deo meseca je idealan za izlaske, poslovne kontakte i brak. U trećem – Bik će biti u izuzetno teškoj poziciji. Nije isključeno da se suočite sa prevarom voljene osobe, svađama ili rastankom.

Horoskop za maj 2023: Blizanci

Disharmonično stanje Blizanaca je eho situacija koje su se desile pre maja 2023. Mogući su sukobi, nesuglasice i žučne rasprave. Od 7. do 18. biće moguće rešiti neke od problema u poslu. Pregovori će dobro proći. Ne zaboravite da „uključite“ šarm ako želite da poboljšate svoj lični život. Singl Blizanci će započeti ljubavnu vezu. Nije baš povoljno vreme da se bavite pravnim stvarima i pitanjima.

Članak se nastavlja posle reklama

Rak

Rak neće morati da brine o poslu ili privatnom životu u maju. Sve je stabilno i na pozitivnoj osnovi, posebno u prvoj dekadi. Poslovni kvaliteti će doći do izražaja, zbog čega će Rak ostvariti uspeh. Odustanite od maštanja između 3. i 7. maja, ali se opustite na drugom polju – slobodno možete postati romantičniji. Ako želite, kupite sebi neku odeću ili organizujte prijatan put. Rak treba da bude ekonomičniji u poslednjih 10 dana maja. Nisu isključene kazne, otplate kredita i novčana pomoć rođacima.

Lav

Kod Lava želja da se nešto uradi ili stvori može se pojačati do krajnjih granica. Ali to ne znači da morate zatvoriti oči na sve ostalo. Tokom ovog meseca, budite delikatni, pazite na reči i intonaciju glasa. Ono što počnete početkom maja daće rezultate krajem meseca. Zabava, romantični sastanci i more ​​iskušenja čekaju Lava u drugoj dekadi maja. Mnogi će se pretvoriti u avanturiste, što nije bezbedno. Projekti koji su započeti ranije „pucaće“ u trećoj dekadi maja 2023.

Članak se nastavlja posle reklama

Devica

Devica u maju će biti energična i aktivna. Neumorna žudnja za novinom će joj dati optimizam. Želi da uči, da apsorbuje informacije koje će joj biti korisne u budućnosti. Idite na putovanje, kako biste se opustili ili ispunili znanjem. Prijatelji su velika podrška. Posebno uspešni dani su od 7. do 18. maja kada će vam nadređeni dozvoliti da uvedete originalne ideje u posao. Ne pokazujte emocije, držite se pod kontrolom. Planovi će se dramatično promeniti. U trećoj dekadi maja moći ćete realno da sagledate svoju situaciju.

Vaga

Nije da će Vaga u maju 2023. morati stalno da se gura u prve redove na poslu, ali ipak morate biti zainteresovani za nešto novo i neobično. Generalno, ako ne zanemarite masovne događaje, projekte i saradnju, možete izaći iz finansijske krize. Obratite posebnu pažnju nato kako trošite na kraju meseca. Ne bi bilo loše da se konsultujete sa advokatom oko nekih teških pitanja početkom meseca .

Horoskop za maj 2023: Škorpija

Strast za slobodom delovanja i govora preovladavaće u Škorpiji u prvoj i drugoj dekadi maja. Nije ni čudo, jer imate toliko energije da možete da organizujete intelektualni cunami. Dokumentujte sve ideje i dogovore. Ovo će vam omogućiti da u trećoj dekadi čvrsto stojite na nogama. Škorpija treba da se fokusira ne samo na sopstvenu snagu, već i na podršku partnera. Nisu isključeni sukobi i nesuglasice, kako u poslu, tako i u ljubavnim odnosima.

Članak se nastavlja posle reklama

Strelac

Opipljive promene očekuju Strelca na poslu u prvoj i drugoj dekadi maja 2023. Moguća je uvođenje novih metoda implementacije. Ako uspete da pokažete profesionalizam, onda ćete biti u plusu. Dobićete visoku poziciju i profit. Osetljiv odnos prema kolegama i korektnost u komunikaciji sa menadžmentom povećaće vaš kredibilitet. Čuvajte se konkurencije u trećoj dekadi meseca. Izbegavajte kredite.

Jarac

Ako je Jarac dugo želeo da promeni radni prostor, svoj spoljašnji izgled ili da promeni mesto stanovanja, onda je prva i druga dekada maja idealna za ovo. Ne zadržavajte ideje za sebe, samouvereno ih implementirajte ovog meseca. Glavna stvar je da se oslonite na svoje iskustvo i ono što ste ranije radili. Štaviše, imaćete dovoljno mašte i žara. Budite oprezniji u ophođenju sa ljudima. Potisnite svoju agresiju i bes.

Vodolija

Maj 2023. će biti naporan mesec za Vodoliju. Često ćete viđati rodbinu, igrati se sa decom i brinuti o svakodnevnom životu. Ali najvažnije je da će osećaj sigurnosti uvek biti prisutan. Nije isključeno putovanje, promena mesta stanovanja u prvoj polovini maja. Čak i ako budu aktivno angažovane na uređenju svog doma, Vodolije ne bi trebalo da zaborave na posao. Vodite računa o svom odnosu sa supružnikom, nemojte se svađati. Nije preporučljivo da se venčavate u maju ili da započinjete novu romansu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ribe

Ribe će želeti da uče, usavršavaju svoje veštine i razvijaju intelektualne sposobnosti. Mesec proučavanja naučnih radova, pisanja knjiga i istraživanja. Za to su pogodne prva i druga dekada maja 2023. Moguć je sudbonosni susret daleko od kuće. Na putovanju će početi ljubavna veza. Ne ponašajte se previše olako, koncentrišite se na važna pitanja. O problemima koji ranije nisu rešeni trebalo bi dabrinete krajem maja.

simonapilola/gettyimagesplus