Merkur u Raku donosi emotivne turbulencije za većinu znakova Zodijaka

by | 3 jula, 2022
Merkur u Raku

Počev od 5. jula, Merkur u Raku je nova pozicija na astrološkom nebu koja donosi drastične promene!

Merkur je najmanja planeta Sunčevog sistema, a u isto vreme najbliža je Suncu. Ova planeta vlada umom, komunikaijom tehnologijom, brzinom razmišljanja, govorom, smislom za humor.

Merkur je vladajuća planeta vazdušnih znakova Zodijaka, jer se oni oslanjaju na racio i logiku. U vatrenim znacima, on je brz i inspirativan, u zemljanim je pragmatičan, a kada je u vodenim znacima, dozvoljava umu da se oslanja na emocije i intuiciju. A počev od 5. jula, Merkur se nalazi u vodenom znaku- Raku.

Merkur u Raku

Merkur u Raku upućuje na naglašenu osećajnost, maštovitost i čulnost što u mnogim situacijama može jako uticati na razumno rasuđivanje. Ipak, to ne mora nužno da bude loše. Ovaj položaj Merkura može dovesti do balansa između osećanja i razuma.

U ovom periodu imaćete potrebu da svoje znanje prenesete u praksu. Tragaćete za informacijama i naučićete da slušate. Svaku informaciju koju dobijete, provući ćete kroz filter osećajnosti. Povezivaćete se s drugima na mnogo dubljem nivou i emocije će vam biti na prvom mestu.

Bićete sasoećajniji, prepuni podrške za drug ljude. Iako je Merkur brza planeta, kada je u Raku, on usporava i to traži i od svakoga od nas. Bićemo ležrniji i usporeniji. Imaćemo osećaj kao da tapkamo u mestu.

Umesto da se oslanjamo na izgovorenu reč, bićemo intuitivniji i emotivniji. Možemo očekivati poteškoće u izražavanju emocija. Ipak, sve dok govorimo iskreno i iz srca, te dok budemo imali iskrenu perspektivu, nećemo imati naročitih problema.

Žudićemo za komforom i više vremena provodićemo s voljenim osobama. Tokom ovog tranzita, biće nam važno da zastanemo i zaista osluškujemo drugu stranu. Čak i tišina ima mnogo značenja. Merkur u ovom znaku nas podseća da se slušanje druge strane treba raditi i srcem i ušima.

Stoga, pripremite se na lepe i emotivnije trenutke, a pomalo burne, usled problema sa komunikacijom. U svakom slučaju, sredina leta rezervisana je za emocije!

lepotaizdravlje.rstada/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.