Mesečni horoskop za avgust 2023: Rakovi, pripremite se za letnju ljubavnu avanturu!

by | jul 28, 2023
mesečni horoskop za avgust 2023

Mesečni horoskop za avgust 2023. donosi brojne promene, jer je poslednji letnji mesec pun je neverovatnih astroloških događaja.

Avgust 2023. biće zanimljiv sa nekoliko astroloških događaja. Prvo, Sunce će preći u znak Device, drugo, imaćemo dva puna Meseca u roku od mesec dana, i treće, Mars će preći u znak Vage, smanjujući napetost u društvu.

Pun Mesec u Vodoliji , koji će nastupiti 1. avgusta, nateraće mnoge da razmišljaju o društvenim događajima koji se dešavaju u svetu, da shvate svoju ulogu u njima. Pojaviće se oštra pitanja koja otkrivaju protivrečnosti između sopstvenih sebičnih želja i altruističkih potreba društva. Vodolija je znak nekonformizma, pravde i slobode, protivno statusu kvo, menjajući pravila i društveni poredak. Mesec u Vodoliji će se fokusirati na pravdu, kolektivizam, ujedinjenje za zajednički cilj. Stoga će u profesionalnom polju posebno uspešni biti timski projekti koji okupljaju istomišljenike koji su uvereni i zainteresovani za rezultat. Društveni procesi u društvu imaće ogroman uticaj na svakog pojedinca, posebno će ovom uticaju biti podložni Rakovi, Bikovi i Ribe, koji će možda želeti da promene deo svojih uverenja ili životnih koncepata.

Drugi pun Mesec 31. avgusta u Ribama doneće povećanu kreativnost i intuiciju, mogućnost uspostavljanja kontakata sa mnogim ljudima. U ovom periodu važno je ne samo pomoći onima kojima je potrebna, već i sami zatražiti pomoć, savet ili pažnju na svoje probleme. Prilika da poboljšate svoj lični život pojaviće se ne samo za Ribe, već i za Strelca, Raka i Bika. Oni čije profesije uključuju psihologiju, hemiju, vodu ili umetnost mogu steći važne uvide, otkriti ili uspeti da reše dugogodišnje probleme. Ovan i Lav se neće osećati baš prijatno na punom mesecu, kojima se neće dopasti ponešto od neizvesnosti ovog perioda, kao i nedostatak specifičnosti i jasnoće u komunikaciji sa ljudima.

Ulazak Sunca u Devicu 23. avgusta pomeriće fokus sa globalnih procesa na male detalje. Device, kao i Bikovi i Jarčevi, iskusiće stanje udobnosti od prilike da se bave monotonim radom, ali će Ovnovi, Lavovi, Strelci i Vodolija imati teškoće – oni predstavnici Zodijaka koji su u stanju da pokažu maksimalno strpljenje i izdržljivost, da se ne udave u sitnicama i velikom broju mukotrpnih dela, moći će da urade dela.

Škorpija, Ribe, Rak, Vaga i Blizanci će takođe imati problema sa obraćanjem pažnje na sitne detalje, ali Škorpiji i Raku će pomoći strpljenje i pažnja, Ribama altruizam, a Vagi i Blizancima sposobnost istovremenog obavljanja više zadataka, prebacivanja kako se pažnja smanjuje.

Prelazak Marsa u Vagu 27. avgusta , kao i potonji boravak Marsa u ovom znaku, biće nam ugodniji u poređenju sa njegovom prethodnom lokacijom u Devici. Vaga se tradicionalno smatra znakom diplomata koji znaju da odbiju, a da ne izgovore reč „ne“ naglas. Pravolinijskom Marsu je prilično teško da probije put direktno u Vagi, pa će u periodu njegovog ulaska u znak Device prednost imati oni koji više vole da deluju preko nekoga nego direktno. Svi poslovni procesi u ovom periodu zavisiće samo od pravilnog rasporeda kadrova i timskog rada.

Tokom tranzita Marsa kroz Vagu, vredi obratiti posebnu pažnju na dokumente bilo koje vrste, potpisujući samo one koji su pažljivo i više puta pročitani. U partnerskim odnosima mogu nastati sistematske poteškoće zbog nerazumevanja pristiglih informacija i nespremnosti na kompromis. U zdravstvenom smislu, ovaj tranzit može pogoršati bubrežnu bolest i negativno uticati na ravnotežu vode i soli kod onih koji imaju hronične probleme sa urinarnim sistemom.

Mesečni horoskop za avgust 2023.

Ovan

U avgustu, Ovan će morati malo da uspori, jer u novim situacijama ispoljavanje aktivnosti i lične inicijative neće biti baš prikladno. Ovaj trend će biti posebno izražen u drugoj polovini meseca. Pobednici će biti Ovnovi, koji preferiraju kolektivni rad, jer su visoka dostignuća Ovna moguća samo u grupi istomišljenika. Mnogi ljudi mogu naići na poteškoće na polju romanse i veza, a ovde bi bila veoma prikladna preporuka da preispitate svoje prioritete i uverenja, napustite egocentričnost i obratite pažnju na želje i potrebe svojih partnera. Finansijska strana života Ovna neće se razlikovati po stabilnosti, bar do poslednje trećine avgusta. Što se tiče zdravlja, mogu se osetiti dugotrajne hronične bolesti, čija pravovremena prevencija može u velikoj meri olakšati život predstavnicima ovog vatrenog znaka.

Bik

Biku će avgust doneti stabilnost – i materijalnu i emotivnu. Bik će težiti da se drži prihvaćenih normi i pravila, a tradicionalni pristup rešavanju problema će dati dobre rezultate. Profesionalna sfera će takođe zadovoljiti Bika stabilnošću i predvidljivošću, stvari će ići po planu, a finansijski prihodi će oduševiti i omogućiti vam da napravite nekoliko velikih akvizicija na kraju meseca). Što se tiče romantike i veza, Bik će radije zadržati postojeći status kvo, razumno verujući da vreme za promene još nije došlo. Zdravlje može da podseti na sebe početkom avgusta one Bikove koji imaju istoriju hroničnih endokrinih problema.

Mesečni horoskop za avgust 2023- Blizanci

Blizancima avgust će doneti neke šanse i prilike povezane pre svega sa poslovanjem, naučnim aktivnostima, intelektualnim radom. Mnogi Blizanci će pokrenuti (i prilično uspešno) startap koji će naknadno doneti dobre dividende. Priliku da promene posao dobiće Blizanci koji više vole da rade iznajmljeni. Štaviše, novo mesto i pozicija će biti prestižniji u poređenju sa prethodnim. Zauzeti Blizanci će verovatno biti rastrzani između posla i porodice, jer će vreme za smislenu komunikaciju sa voljenima biti ograničeno u avgustu. Dok nisu u vezi, predstavnici ovog vazdušnog znaka će svakako napraviti izbor u korist posla, profesije ili posla. Zdravlje Blizanaca će ostati stabilno najmanje do 27. avgusta.

Rak

Avgust za Rakove biće mesec nekih prilika ili nezgoda, iz kojih bi bilo poželjno izvući maksimalnu korist. Njegovo Veličanstvo Šansa će Rakovima pružiti odlične izglede – kako u oblasti finansija tako i u romantičnim vezama). Rakovi će samo trebati da vide ove izglede i brzo ih iskoriste. Zdravlje kod raka biće odlično tokom celog meseca, a dobar san i pravilna ishrana će vam omogućiti da održite visok fizički potencijal i aktivnost čak i vikendom. Rakovi će svoje slobodno vreme radije provoditi sa porodicom ili rođacima, sa kojima će odnosi takođe biti stabilni i čvrsti. Do sada će slobodni predstavnici ovog vodenog znaka dobiti priliku da započnu ozbiljnu vezu sa dostojnim partnerom.

Lav

Avgust će lavovi provesti u brigama i delima, a većina predstavnika ovog znaka dočekaće svog Solara na neobičnom stajalištu, koje teško da će ličiti na praznik. Neki Lavovi će odlučiti da promene imidž, a promene će uticati ne samo na njihov izgled – Lavovi će promeniti svoj društveni krug, i deo svojih interesovanja i uverenja. Ovakva promena će samo koristiti konzervativnim Lavovima, omogućiti im da se uzdignu na viši nivo. Finansijski sektor će Lavovima omogućiti da povećaju prihode uz pomoć novih partnera ili poznanstava. Zdravstveni lavovi neće praviti probleme, sa izuzetkom predstavnika ovog znaka koji zavise od vremenskih prilika. Poslednje je unapred preduzeti preventivne mere.

Mesečni horoskop za avgust 2023- Devica

U avgustu se Devicama savetuje da vode povučeni način života, izbegavaju masovne događaje i aktivnu komunikaciju. Ovo je neophodno da bi Device razumele one ozbiljne probleme i pitanja koja su se posebno zaoštrila u prethodnom periodu. Analiza njih samih, njihovih uverenja i postupaka omogući će Devicama ne samo da pronađu prihvatljivo rešenje problema, već i da sami vide nove perspektive u životu. Profesionalna sfera će doneti poseban uspeh frilenserima Devica, kao i onima koji se bave naučnim istraživanjem, medicinom i dijagnostikom. Zdravlje Device će biti stabilno, bez ikakvih smetnji, ali teške fizičke napore ipak treba izbegavati, preferirajući jogu, hodanje i kardio. Razjašnjenje kontroverznih pitanja u oblasti ličnih odnosa omogućiće mnogim Devicama da izvrše neophodna prilagođavanja u svom životu.

Vaga

Vagi će avgust doneti pobede i dostignuća. Pre svega, to će uticati na poslovanje, rad, profesionalne aktivnosti i studiranje. Vaga će uspeti da ostvari mnoge svoje ambicije, planove i težnje u karijeri. Zdravlje Vage će biti dobro tokom celog meseca, što će omogućiti sportistima Vage da postignu visoka dostignuća u svojoj oblasti. Materijalna strana života takođe obećava da će biti prosperitetna za većinu Vage, to će vam omogućiti da napravite velike nabavke ili uložite određeni iznos u projekat od interesa. Sfera romantike i odnosa neće biti prioritet za predstavnike ovog vazdušnog znaka, koji će više voleti da svoje slobodno vreme provode sa prijateljima ili istomišljenicima, ostavljajući vrlo malo vremena za svoje obožavaoce ili srodne duše. Šta će se na kraju desiti pokazaće individualni horoskop određene osobe.

Mesečni horoskop za avgust 2023- Škorpija

Avgust će Škorpijama doneti materijalnu stabilnost i prosperitet, ali romantična strana života teško da će se svideti Škorpijama. Škorpionima će biti dosadno – i u vezi i još uvek samci. Ovo stanje neće biti povezano sa nedostatkom navijača, ovi drugi u Škorpionima su uvek prisutni u velikom broju. Škorpioni će želeti nove emocije i senzacije, ove želje mogu neke predstavnike ovog vodenog znaka gurnuti na nepristojne postupke. Najbolja preporuka za Škorpiju bi bio novi misteriozni slučaj ili težak problem, ekstremni sportovi ili sličan odmor. U ovom slučaju, neophodna navala adrenalina bi pomogla da se nosi sa dosadom, a odnos para ne bi patio. Zdravlje Škorpije obećava da će biti stabilno, sa izuzetkom endokrinog sistema, koji će zahtevati posebnu pažnju krajem avgusta.

Strelac

Avgust će Strelčevima doneti mnogo utisaka i prijatnih emocija. Pre svega, oni će biti povezani sa sferom romantike. Dok će usamljeni Strelac bezglavo uroniti u nove romane i veze, a oni koji su već u vezi doživeće još jedan krug živih osećanja ili emocija. Pokloni, znaci pažnje očekuju Strelca u drugoj polovini meseca. U profesionalnom polju, Strelac povezan sa umetnošću, muzikom i kreativnošću biće najuspešniji. Finansijska strana života neće Strelcu dati razlog za zabrinutost, dozvoljavajući im da vode pomalo opušten način života. Žurke i sastanci sa prijateljima početkom meseca doneće ne samo zadovoljstvo, već će dati i nove ideje za kasniju implementaciju.

Jarac

Za Jarčeve, avgust će biti period stabilnosti i smirenosti. Većina slučajeva će se kretati prema planu, a uspeh u radu ili učenju će postati prirodan i predvidljiv. Početkom avgusta mogu nastati problemi u odnosima Jarčeva rođenih krajem decembra – konfliktne situacije u porodici ili sa rođacima mogu biti posledica neusklađenih postupaka ili odluka. Jarčevi će tradicionalno morati sami da rešavaju situacije. Zdravlje, generalno, neće praviti probleme predstavnicima ovog zemljanog znaka, ali je veoma preporučljivo voditi računa o mišićno-koštanom sistemu. Ovo posebno važi za one Jarčeve koji su strastveni za dizanje tegova, vežbe snage. Nova zanimljiva poznanstva na kraju meseca mogu pružiti nove prilike za one Jarčeve koji imaju želju da promene posao ili profesiju.

Mesečni horoskop za avgust 2023- Vodolija

Za Vodoliju, avgust će biti mesec sumiranja nekih međurezultata. Mnoge Vodolije će ozbiljno razmišljati o budućnosti, iu globalnom smislu, i svom mestu u ovoj budućnosti. Obnavljanje nekih starih veza i poznanstava, ranije prekinutih iz nekog razloga, može da pruži Vodoliji nove mogućnosti za samoostvarenje. Uključujući i profesionalnu oblast. Zdravlje će biti dobro za one Vodolije koje blagovremeno preduzmu preventivne mere, neće zloupotrebljavati slatku i masnu hranu mesec dana, isto važi i za alkoholna pića. Vodoliji se preporučuje da obave dijagnostičke procedure do 23. avgusta, u ovom periodu one će biti najtačnije. Romantična sfera života neće biti prioritet Vodolijama, koje će više voleti da „idu uz tok” i uživaju u onome što imaju.

Ribe

Poslednji letnji mesec doneće Ribama mnogo briga vezanih, pre svega, za materijalnu stranu života. Da bi osigurale finansijsko blagostanje, Ribe će morati naporno da rade, ali rezultat će biti vredan toga. Romantična sfera će takođe zahtevati napore od onih Riba koje traže partnera za ozbiljnu vezu – postojeći kandidati će biti u nedoumici, a biće izuzetno teško razumeti njihove namere. Zdravlje u Ribama biće stabilno tokom celog meseca, ali pojačana radna aktivnost može negativno uticati na organizam u vidu umora, apatije do kraja avgusta. Podrška prijatelja pomoći će mnogim Ribama da prevaziđu unutrašnje protivrečnosti koje ih sprečavaju da krenu napred, da se postave za nova dostignuća koja će sigurno doći.

 

 

 

Lepota i zdravljehelivideo/iStock/Getty Images Plus via Getty images