Povratak Saturna: Šta nam to donosi najstroža planeta u tridesetima?

by | februar 17, 2023
Povratak Saturna

Oktivamo vam šta je to povratak Saturna i kako je ovaj fenomen koristan za pojedince, a kakvu opasnost nosi.

Približavajući se 30. rođendanu, svaka žena prevazilazi prilično težak period, koji se astrološkim jezikom naziva „Povratak Saturna“.

Žene se u ovom periodu osećaju kao da su sve šanse u životu već iscrpljene i moraju hitno da uskoče u poslednji vagon – da rode dete, da se udaju. A onda još jedna sumnja: da li je partner u blizini? I sva ova pitanja postavljaju veoma lepe, brižne devojke koje dobro govore, koje iza sebe imaju više od jednog obrazovanja i iskustva u vezi. Ove devojke nemaju ništa zajedničko, osim jedne stvari.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta je povratak Saturna?

U astrološkom smislu, ovaj period starosti se naziva „povratak Saturna“. Ako se prevede na ljudski jezik – u pitanju je odrastanje. Svako napušta detinjstvo ne sa pasošem ili dozvolom za kupovinu alkohola, već kada na svoj trideseti rođendan (tačne datume pokazuje lični horoskop) položi ispit za odgovornost, disciplinu, spremnost da odgovara za svoje akcije i kada ubira plodove prošlih akcija. U određenoj oblasti života, koja može biti vezana za posao, novac, veze, obrazovanje, porodicu, prijatelje (lista se nastavlja), dolazi strog, ali pravičan ispitivač i procenjuje stepen pripremljenosti za predmet.

Za razliku od predavanja i polaganja ispita na univerzitetu, priprema je trajala prethodnih trideset (plus-minus) godina, a sada treba da sumirate. Moglo se, kao nemarni studenti, spavati, zabavljati se umesto predavanja i na kraju jedva „navući“ šesticu. Ako ste proučili gradivo(čitali, bili na predavanju, bili strpljivi, uporni, pažljivi, svesni, pouzdani, odgovorni, marljivi), onda ispit može da vas zabrine, ali neće dovesti do ozbiljnih gubitaka , ili možda, naprotiv,- nagrada. Što je student manje radio, ignorisao predmet, to je polaganje ispita bilo teže. Odlični vredni studenti takođe nisu imuni na živce, ali su na ispitu dobili pozitivnu ocenu.

Da li postoje neke specifične manifestacije ovog perioda, ili svako ima svoj lični prinudni izlazak iz „zone udobnosti“?

Vrlo često se u ovom trenutku stavlja tačka na posao, koji nije dozvolio da se potpuno izrazimo. Najblaža opcija je kada se kancelarija kompanije preseli u drugi grad i nemoguće je nastaviti on line. Stresniji slučaj je otkaz na inicijativu poslodavca. Druga verzija: izabrana sfera očigledno nije bila po mom ukusu, i morao sam da se prisilim da se probudim ujutru da bih otišao na posao uopšt. Kmetstvo je odavno ukinuto, svako može da izabere aktivnost po svom ukusu. Shodno tome, na dnevni red dolazi izbor drugog zanimanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Povratak Saturna je neprijatan fenomen, ali da li posle toga dovodi do pozitivnih promena?

U retkim slučajevima, Saturn daje poklone. Ali dobiti ih je teško. Ako ste živeli od poziva, u ovom trenutku može doći do promocije. Da li su još iz škole bili poznati po svojoj racionalnosti u korišćenju sitnica koje su davane za džeparac, a posle toga i značajnije prihode novca? Doći će do jačanja finansijske situacije. Vredi pažljivije pogledati kako okolna stvarnost utiče poklon, a šta ga ograničava. Na primer, ranije su samo sanjali o odlasku na egzotičnu destinaciju, ali sada bi se ta želja mogla ostvariti – znači da to zaslužujete.

U slučaju finansijskih poteškoća -jasan je znak da ste novac tretirali pogrešno. Izabrana je pogrešna strategija za korišćenje resursa koje imate. Ako, naprotiv, postanite traženi specijalista i zaradite više nego ikada, možete predavat kako da se uspostavite u ovoj profesiji. Svi uspesi i porazi definitivno nisu slučajni, već rezultat svih prethodnih godina. Vredno je zapamtiti ključne događaje, poteškoće na koje ste naišli, jer će se „konsolidacija materijala“ sigurno ponoviti za dvadeset devet i po godina. Za to vreme Saturn će napraviti još jednu revoluciju u vašem horoskopu i definitivno će se vratiti temama na koje ste obraćali pažnju u tokom vašeg tridesetog rođendana. Ako ste ranije mogli da igrate na podijumu do 6 ujutru, a sada osećate bolove u kičmi od mnogo manjih opterećenja, onda će se ova tema osetiti na oko šezdesetak godina. D

Članak se nastavlja posle reklama
Stiče se osećaj da povratak Saturna mogu da dožive samo žene. Da li muškarci rado zaobilaze ovaj fenomen?

Muškarci takođe doživljavaju ovo vreme, ali mnogo mekše. Više ne vidimo dečaka, već muža. I, inače, mladi ljudi se prvi put venčavaju u ovom periodu. Društvo diktira čoveku potrebu da preuzme odgovornost ne samo za sebe, već i za svoje bliske, i sada je on, u većini slučajeva, spreman da preuzme tu odgovornost.

Dakle, za muškarce je ovo uglavnom period kvalitativnih i, što je najvažnije, pozitivnih promena, a za žene je to neka vrsta staze sa preprekama?

Članak se nastavlja posle reklama

Blizina tridesetog rođendana je strog revizor. Ako ste odgovorni, disciplinovani, sposobni da upravljate svojim vremenom, savesni, stabilni, kompetentni (a to su kvalitete za koje je odgovoran Saturn), onda ne možete izgubiti, već dobiti.

Da li Saturn utiče na parove i porodice?

Mnogi bračni parovi se razvode u ovom periodu, štaviše, na inicijativu supruge. Vrlo je lako otići, ali je nemoguće započeti novu vezu u kojoj će devojka biti zadovoljna. Zato tri puta razmislite da li vredi na brzinu pakovati kofere za put. Naravno, ako je veza nadživela samu sebe, ovo je odlična prilika da se stane tome na kraj.

Članak se nastavlja posle reklama

Veoma je nepoželjno stupiti u zvaničan brak po povratku Saturna. Govoriti o tome da brojka u pasošu „ne znači ništa“ nije tačno, čak mnogo znači. Snima određeni trenutak u vremenu. Takvi savezi stvaraju osećaj teškog tereta koji treba nositi. Ako je brak nepodnošljiv, sačekajte, onda će porodica već imati priliku da se dogodi.

Pa ipak, 30 godina je takvo doba kada, hteo-ne hteo, počinješ da razmišljaš o osnivanju porodice, rađanju deteta, štaviše, postoji očajan strah da nećeš stići na vreme, a onda čekati za neku vrstu povrata … Nisu li rizici preveliki?

Često devojke u pozadini smatraju da sada pada „poslednja prilika“ – šansa nakon koje će biti kasno za donošenje važnih odluka, život će vas odvesti u pozadinu onoga što se dešava. To nije tačno. Treba sačekati malo, a vrata će se opet gostoljubivo otvoriti. To možete sami da se uverite u razgovoru sa devojkama koje su već napustile ovaj period. Mnogo su zabavnije nego kada su nosile ružičaste naočare.

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljegradyreese/iStock/Getty Images Plus via Getty Images