Retrogradni Neptun 2022: Planeta iluzije i mašte vladaće narednih 6 meseci!

by | jun 26, 2022
Retrogradni Neptun

Retrogradni Neptun stiže 28. juna i ići će unazad sve do 3. decembra. A kako retrogradni hod ove planete utiče na nas?

Kada se spominje retrogradni hod planeta, svima prvo na pamet padne Merkur. Ipak, svaka planeta ima svoj „hod unazad“ i svaka na neki način utiče na svakoga od nas. U narednom periodu, očekuje nas retrogradni hod Neptuna, a evo i šta to zapravo znači.

Retrogradni Neptun

Neptun je planeta iluzije, simbolike, suptilnosti, romantike i umetnosti. Izuzetno jako deluje na osetljivost čula. On nas navodi na intuitivno sagledavanje stvarnosti, sveta oko nas, ali i nas samih. Pojačava maštu i osećanja. On utiče na nerealna i mistična shvatanja i na hipersenzitivnost. Osećanja, percepcija i snovi postaju veoma važni i živopisniji.

Pripremite se da plivate dubokim okeanom osećanja sve do decembra. Dozvolite da vas na ovom putovanju vodi srce. Intuicija će vam biti jaka, a kad počnete da preispitujete odluke, oslonite se na srce, a ne na um. Verujte svojim osećanjima. Čak i kada bude izazovno, pratite instinkte.

Imajte na umu da će retrogradni Merkur u Blizancima praviti kvadrat s retrogradnim Neptunom, što će nas nagnati da češće veruje lažima. Nećemo želeti da prihvatamo stvarnost i izbegavaćemo istinu. Isto tako, u ovom periodu (a posebno 2. jula), moramo da budemo na oprezu jer postoji opasnost da nas drugi slažu. Budite oprezni sa informacijama koje dobijate u ovom periodu.

Retrogradni hod Neptuna i znakovi Zodijaka

Na promenljive znakove (Blizance, Devicu, Strelčeve i Ribe), ovaj položaj Neptuna će najviše uticati. Imaćete egzistencijalne krize i nećete znati kojim putem da idete.

Fiksni znaci (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija) neće toliko osetiti ovaj tranzit, ali će razmišljati o finansijama i kreativnim načinima kako da ispune svoje ciljeve.

Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) živeće u snovima i svojim vizijama kojima će biti inspirisani. Imajte na umu da budete i realni i da se ne izgubite u iluzijama koje sami stvarate!

 

lepotaizdravlje.rs24K-Production/iStock/Getty Images Plus via Getty Images