Smanjite salo na stomaku i nadimanje: 6 jutarnjih napitaka koje biste trebali probati

by | 11 februara, 2024
nadimanje, nadimanja

Da li ste znali da konzumiranje jabukovog sirćeta u koncentrovanom obliku može biti štetno za vaše zdravlje? Saznajte kako ga pravilno konzumirati sa vodom i pročitajte recepte za druge jutarnje napitke koje će vam pomoći da rastopite masnoću i smanjite nadimanje.

Praznična zimska sezona je vreme ljubavi i uživanja u trenucima provedenim sa prijateljima i porodicom. Mnoštvo jela, od prženih do začinjenih, priprema se za najmanju priliku, a članovi porodice okupljaju se da uživaju u njima. Tokom proslave ne možemo zaboraviti da vežbanje i zdrava ishrana zaostaju, što može dovesti do debljanja, nakupljanja visceralne masti i nadimanja.

Medifem® gel

Pronašli smo način da uživamo u obroku i istovremeno smanjimo količinu masti na stomaku i nadimanje.

Iako smanjenje nivoa masti u telu zahteva vežbanje i promenu ishrane, ova jutarnja pića mogu vam pomoći da se nosite sa nekim posledicima prejedanja i nebalansirane ishrane. Zdravlje je uvek važan aspekt života. Ali postoje dani kada volimo da uživamo u hrani koja se može ili ne mora dobro kombinovati sa našim digestivnim sistemom i dovesti do uznemirenog stomaka ili nam ostaviti osećaj nadimanja.

Nadimanje se javlja kada je naš gastrointestinalni trakt prepun gasova i vazduha. Zbog toga se naš stomak može osećati napeto i puno. Nekoliko uobičajenih uzroka ovog problema uključuju zatvor, celijakiju, netoleranciju na hranu, sindrom iritabilnog creva (IBS).

Voda sa limunom i medom

Nekoliko istraživača je utvrdilo da je voda sa limunom i medom dobra za vaše zdravlje. Ubrzava metabolizam, što vam može pomoći da smanjite telesnu masnoću na stomaku. Takođe pomaže u detoksikaciji tela, jačanju imuniteta, varenju i razgradnji masti.

Ovo povećava lučenje digestivnih sokova i žuči, koji pomažu kod nadimanja. U čašu tople vode morate dodati kašičicu limunovog soka i kašiku meda i prvo popiti na prazan stomak.

nadimanje, nadimanja

Voda od komorača

Voda od komorača ima svojstva koja vam mogu pomoći da se nosite sa uznemirenim stomakom i nadimanjem. To dovodi do oslobađanja enzima u telu koji poboljšavaju funkcionisanje digestivnog sistema.

Potrebno je da skuvate kašiku semena komorača u čaši vode. Kada se smeša malo ohladi, možete je konzumirati.

nadimanje, nadimanja

Kokosova voda

Kokosova voda je poznata po svojim ogromnim zdravstvenim prednostima i svojstvima detoksikacije. Dobra je za vašu kožu i bogata antioksidansima i vitaminom C. Osim toga ima visok nivo kalijuma i pomaže u regulisanju balansa vode u telu.

nadimanje, nadimanja

Zeleni čaj

Komercijalizovani i široko prodavani zeleni čaj je odlična opcija za početak vašeg dana. Sagoreva masti i smanjuje nadimanje. Ima antioksidativna svojstva koja su dobra za vaše celokupno zdravlje. Možete dodati 4-5 listova mente jer stimulišu probavne enzime. Takođe možete dodati kašiku semena komorača na količinu vode 250 ml za bolje rezultate.

nadimanje, nadimanja

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira deluje kao diuretik i stoga pomaže u smanjenju grčeva i nadimanja, posebno tokom menstruacije. Poboljšava probavni sistem i brzo se priprema. Morate skuvati 5 g đumbira u čaši vode i konzumirati ga ujutro.

nadimanje, nadimanja

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće smanjuje nadimanje, kao i salo na stomaku ako je organskog porekla. Ne biste ga trebali konzumirati u koncentrovanom obliku, već ga razblažite u vodi u proporciji 1:2 da biste dobili najviše koristi.

nadimanje, nadimanja

Isprobajte svaki od ovih napitaka i procenite šta vam najviše odgovara. Zapratite autora za više korisnih saveta.

Medifem® gel

Aleksandra BurlakovaAaronAmat / iStock / Getty Images Plus / JulijaDmitrijeva/ iStock / Getty Images Plus / mescioglu / iStock / Getty Images Plus / Anna Bryleva / iStock / Getty Images Plus / KMNPhoto / iStock / Getty Images Plus / Vedrana Sucic / iStock / Getty Images Plus / Vadym Sirobaba / iStock / Getty Images Plus /