Brza šlag torta

by | jul 11, 2013

Brza-slag-torta

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 50 g gustina
  • 50 g brašna

Za fil I:

  • 300 g krem šlaga od vanile
  • 3,5 dl kisele vode
  • 50 g šećera
  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g bele čokolade

Za fil II:

  • 300 g krem šlaga od čokolade
  • 3,5 dl kisele vode
  • 50 g šećera
  • 200 g čokolade

Kora:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca, dodati brašno, gustin i polako promešati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smese ispeći koru.

Fil I:

1. Krem šlag od vanile umutiti sa hladnom kiselom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mleveni keks, rendanu belu čokoladu i polako promešati.

Fil II:

1. Krem šlag od čokolade umutiti sa kiselom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati rendanu mlečnu čokolade i promešati.

Finalni postupak:

1. Koru premazati filom I, preko njega naneti fil II i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: